Hlavní obsah

Disciplinárka zahájila řízení s divákem! Může, protože je členem FAČR

Disciplinární komise Fotbalové asociace ČR dnes zahájila řízení s divákem kvůli nevhodnému chování v sektoru hostů při ligovém utkání Mladé Boleslavi s pražskou Spartou. Řízení s ním mohla začít díky tomu, že je členem asociace z jičínského okresního svazu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Václav Kadlec proměňuje nařízenou penaltu během utkání v Mladé Boleslavi.

Článek

Fanouška vyvedla policie spolu s dalším divákem kvůli výtržnostem ve sparťanském sektoru během utkání 26. kola ze stadiónu a identifikovala ho. Druhý výtržník není členem asociace, a proto s ním disciplinárka nemohla zahájit řízení.

Ve stejném duelu se provinila domácí Mladá Boleslav kvůli pořadatelské službě, komise ale vzhledem k tomu, že nešlo o vážný přestupek, k potrestání nesáhla.

Naopak zahájila řízení se Slavií Praha kvůli chování části fanoušků v zápase v Příbrami. Stejnou záležitost bude komise řešit s Ostravou, Plzní a Brnem. S Hradcem Králové, Spartou Praha a Slováckem začala disciplinárka řízení kvůli nedostatkům v pořadatelské službě.

Dvě kola za osm žlutých karet si nezahrají Petr Mareš z Hradce Králové a jihlavský Tomáš Kučera. O polovinu nižší trest za čtyři napomínání udělila disciplinárka plzeňským Ondřeji Vaňkovi s Tomášem Hořavou, Luboši Kaloudovi ze Slovácka, slávistovi Jiřímu Bílkovu a Josefu Jindřiškovi z Bohemians 1905.

V druhé lize si za vyloučení jeden duel nezahrají ústecký Lukáš Vraštil a Jakub Hric z Táborska. Kvůli čtyřem žlutým kartám vynechají jedno kolo vlašimský Petr Breda a třinecký Michal Velner, dvouzápasový trest po osmi napomínáních dostali Jan Žídek z Frýdku-Místku a ústecký Jan Peterka, který už si ale jedno utkání odpykal ve středu.

Reklama

Související témata: