Hlavní obsah

Černý den nováčků, České Budějovice a Hradec Králové sestupují

Praha
Aktualizováno

Pěti nedělními zápasy pokračovalo 28. kolo Synot ligy. Fotbalisté Českých Budějovic sestupují. Rozhodla o tom definitivně jejich prohra v Ostravě 3:4. Spolu s nimi padá také druhý nováček Hradec Králové, který prohrál 0:2 v Liberci. Teplice a Příbram hrály v přímém souboji o páté místo, které může znamenat postup do pohárů. Zápas skončil smírně 1:1. Slavia se zachránila výhrou 2:0 nad Duklou. Jablonec remizoval v Mladé Boleslavi 1:1.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Sestup! Smutek fotbalistů Hradce Králové po porážce v Liberci.

Článek
Fotogalerie

Zápas Teplic s Příbramí byl přímým soubojem o páté místo, které by mohlo znamenat účast v předkole Evropské ligy. Hosté se těsně před přestávkou ujali vedení, Potočný ale na začátku druhé půle určil konečný stav 1:1. Příbram tak zatím pátou příčku uhájila, může ji však dostihnout Dukla.

Ostrava vyhrála jediné z posledních 14 kol, proto ještě Baník neměl jistou záchranu. Zajistil si ji právě v duelu s posledními Českými Budějovicemi. Jihočeši na Bazalech dvakrát vedli, ale nakonec padli 3:4 a stali se prvním sestupujícím týmem.

Podobné to bylo i v dalším utkání, Liberec si pojistil záchranu. Porazil 2:0 předposlední Hradec Králové, který musel čekat na výsledek Slavie - po něm mohl být druhým sestupujícím...

Sešívaní hráli malé pražské derby s oblíbeným soupeřem - Dukla nikdy v samostatné lize Slavii neporazila. Slavia vyhrála 2:0, tím si pojistila záchranu a do druhé ligy poslala také Hradec.

Třetí Jablonec hrál v Mladé Boleslavi, kterou ve středu vyřadil v semifinále Poháru FAČR. Oba celky se tak potkaly potřetí během 17 dnů. Zápas skončil nerozhodně 1:1 - Mladá Boleslav tak drží čtvrtou příčku a Jablonec ztrácí na druhou Spartu již pět bodů.

Program 28. kola:
Pátek
Brno - Bohemians 0:1
Sparta - Slovácko 5:2
Neděle
Teplice - Příbram 1:1
Branky: 51. Potočný - 45. Matějů
Ostrava - České Budějovice 4:3
Branky: 4. Sivrič, 44. Šašinka, 74. Frydrych, 88. Kukec - 16. Kalod, 19. Janotka, 71. Machovec
Liberec - Hradec Králové 2:0
Branky: 12. Karišik, 25. Šural
Slavia - Dukla 2:0
Branky: 36. Kenija, 89. Červenka
Mladá Boleslav - Jablonec 1:1
Branky: 13. Magera - 69. Mingazov
Pondělí
18:00 Plzeň - Jihlava

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články