Hlavní obsah

Brno - Bohemians 1905 0:1Klokani vezou z Brna výhru a definitivní jistotu záchrany

MinutaMin. Tým Hráč Akce
80. Bratanovič 0 : 1
Záznam online reportáže

Brno

Fotbalisté Zbrojovky Brno prohráli v předehrávce 28. kola první ligy 0:1 s Bohemians 1905. O vítězství Pražanů rozhodl deset minut před koncem střídající Elvis Bratanovič, předtím se v 52. minutě Šírlova střela odrazila od břevna. Brňané si vypracovali několik šancí v prvním poločase, neporadili si ale s brankářem Zlámalem. Bohemians mají definitivně jistotu záchrany v nejvyšší soutěži a v tabulce se posunuli až na osmé místo, Brňané klesli na jedenácté.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Vlevo Matúš Mikuš a vpravo Radek Šírl z Bohemians se radují z gólu - ilustrační foto

Článek

Trenér Zbrojovky Kotal zařadil v jarní části sezóny poprvé do sestavy obránce Petra Buchtu a středopolaře Šumberu. Brňané měli po většinu úvodního poločasu převahu, dostali se i do několika slibných šancí, v koncovce si však neporadili s brankářem Zlámalem.

V 7. minutě pronikl domácí Sýkora po pravé straně a našel volného Vávru, jehož střela mířila přímo do náruče soupeřova brankáře. Fotbalisté Bohemians spoléhali na rychlé protiútoky, po dvaceti minutách hry zahrozil Moravec, jehož tvrdou ránu domácí gólman Melichárek s námahou vyrazil. Dalším akcím Pražanů chyběla přesnější střelba.

Klokani po přestávce ožili

Zbrojovka zápolila s přechodem do protiútoku. Přesto se ještě dvakrát dostal do šance Sýkora a jednou Vávra, oběma ale chyběl v koncovce klid.

Po změně stran převzali iniciativu hráči Bohemians a větší aktivita jim vynesla i gólové příležitosti. V 52. minutě se střela obránce Šírla odrazila od domácích zadáků do břevna. Z útlumu se pokoušel pozvednout Brňany středopolař Zavadil, jeho snaha ale nenacházela u spoluhráčů velké pochopení.

Bohemians byli v závěru zápasu přesnější, po chybě domácích zadáků oklamal střídající Bratanovič v 80. minutě obránce Petra Buchtu a vstřelil vítěznou branku. Bohemians venku vyhráli druhé z posledních deseti ligových utkání a už popáté za sebou v lize neprohráli. Brňané naopak po čtyřech úspěšných domácích duelech vyšli bodově naprázdno.

28. kolo první fotbalové ligy:
Zbrojovka Brno - Bohemians Praha 1905 0:1 (0:0)
Branka: 80. Bratanovič. Rozhodčí: Pechanec - Blažej, Vysloužil. ŽK: Keresteš, Jugas - Gajič. Diváci: 3523.
Brno: Melichárek - Jugas, Košťál, P. Buchta, Keresteš - R. Buchta - Pašek, Zavadil, Šumbera (54. Malík), Sýkora (81. Brigant) - Vávra (65. Čtvrtníček). Trenér: Kotal.
Bohemians 1905: Zlámal - Pauschek, Šmíd, Gajič, Šírl - Bartek, Žaloudek, J. Rada, Mosquera (67. Bratanovič) - Mikuš (75. Lietava), Moravec (90. Škerle). Trenér: Pivarník.

Reklama

Související témata: