Hlavní obsah

Sparta - Slovácko 5:2Druhé místo nedáme, vzkázala Sparta kanonádou do Jablonce

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Kadeřábek 1 : 0
11. Lafata 2 : 0
14. Trávník 2 : 1
18. Vácha 3 : 1
21. Kadlec 4 : 1
42. Diviš 4 : 2
51. Kadlec 5 : 2
Záznam online reportáže

Praha

Když už nic jiného, druhé místo před třetím Jabloncem jistě hájí a Plzni odsunuli oslavy mistrovského titulu aspoň o tři dny do jejího pondělního duelu s Jihlavou. Fotbalisté pražské Sparty v utkání 28. kola Synot ligy porazili Slovácko 5:2 a aspoň trochu si spravili náladu po porážce s Viktorií. Záložník Dočkal si připsal čtyři gólové asistence a kapitán Lafata se jednou trefou osamostatnil v čele tabulky střelců. Dvě branky dal Kadlec.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Václav Kadlec ze Sparty Praha a obránce Slovácka Tomáš Košút (v bílém dresu).

Článek
Fotogalerie

Šest dnů po porážce s Plzní nastoupili sparťané znovu na domácí trávník. Samozřejmě s vědomím, že teď už hrají jen o druhé místo, které znamená o poznání složitější cestu do Ligy mistrů než titul.

Zápas se Slováckem si významně ulehčili vydařeným nástupem. Dočkal již v 5. minutě uvolnil ve vápně Kadeřábka a pravý obránce v roli falešného hrotového útočníka prostřelil Heču. Uvolněný favorit pokračoval v náporu, hned o šest minut později Dočkal znovu přesně odcentroval, Lafata míč hlavou jemně nasměroval k tyči a 18. trefou se v čele tabulky střelců dostal před slávistu Škodu.

Nebyl to zápas pro trenéry, ale pro diváky. Skóre se v prvním poločase měnilo tak často, jako na hokeji... Slovácko hned první střelou na bránu snížilo, Trávník krásně obstřelil Štěcha. Dlouho se ovšem neradovalo, Došek po rohu odvrátil míč jen k Váchovi a ten také trefil přesně. A o další tři minuty nato domácí pláchli do rychlého brejku, Kadlec si narazil míč Dočkalem a bylo to 4:1! Dočkal si tak do 21. minuty připsal tři gólové asistence. Před přestávkou pak podruhé skórovali hosté, Valentovu střelu tečoval do sítě Diviš.

„Hokej" pokračoval i po přestávce. Kadlec nejdřív trefil jen břevno, ale o chvíli později po Dočkalově čtvrté asistenci zaznamenal pátý gól svého týmu.

Teprve za tohoto stavu se bláznivé skóre zastavilo a rozhodnutý duel v poklidu dospěl ke svému konci.

Fotbalová Synot liga - 28. kolo:
Sparta Praha - 1. FC Slovácko 5:2 (4:2)
Branky: 21. a 51. Kadlec, 5. Kadeřábek, 11. Lafata, 18. Vácha - 14. Trávník, 42. Diviš. Rozhodčí: Zelinka - Pelikán, Peřina. ŽK: Vácha - Došek. Diváci: 5507.
Sparta: Štěch - Kadeřábek, J. Brabec, Holek, Costa - Vácha (84. Shala), Matějovský (70. Mareček) - Kadlec, Dočkal, L. Krejčí (58. Konaté) - Lafata. Trenér Ščasný.
Slovácko: Heča - Kuncl (87. Prajza), Košút, T. Rada, Reinberk - Valenta, Havlík - Diviš (73. Galuška), Trávník, Kerbr (58. Hlúpik) - Došek. Trenér Habanec.

Reklama

Související témata: