Hlavní obsah

Ščasný nemá na Letné definitivu, posily ale Spartě tipuje

Titul už je pryč, to je všem na Letné jasné. Hladká výhra 5:2 nad Slováckem přinesla fotbalové Spartě aspoň uklidnění v boji o druhé místo. „Po porážce s Plzní jsme se potřebovali dostat trochu do klidu. Hráči před týdnem cítili šanci, kterou jsme ale zahodili, takže to teď nebylo jednoduché. Chtěli jsme se odvděčit aspoň těm divákům, co na Slovácko přišli. A to se povedlo,“ hodnotil výhru trenér Zdeněk Ščasný.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Sparty Praha Zdeněk Ščasný.

Článek
Fotogalerie

Pokud Sparta druhou příčku před Jabloncem udrží, čeká ji krátká letní příprava a pak kvalifikace o Ligu mistrů. Otázkou je, zda u toho bude také kouč, který má zatím smlouvu jen do konce sezóny a titul s obhájci nezíská.

„Na řešení mé budoucnosti ještě bude čas. Pokračoval bych samozřejmě rád, s tím jsem do Sparty přišel. Chci se o to pokusit, ale neměl jsem nic slíbeného," uvědomuje si Zdeněk Ščasný. „Letní přestávka je krátká, vedení to asi bude chtít řešit. Čeká nás hrozně moc práce - a není dost času," poukazuje.

Je třeba připravit se na novou sezónu. Tím spíše, že v té stávající zůstane Sparta bez trofeje. „Pracuju standardně, dávám vedení tipy na posily, příprava je vypracovaná," říká Ščasný.

Rozhlíží se i po hráčích, jež má klub na hostování. „Třeba po Hovorkovi, který je ve Viktorce, abychom měli tvrdého mladého stopera," dává jeden příklad.

Sparta naopak neuvažuje o návratu záložníka Zemana, který teď září na hostování v Příbrami. „Je pravda, že má výbornou formu. Ale jednou už tady Zeman byl a naše představa je trochu jiná - vyhodnotili jsme si, že se nebude do Sparty vracet," avizuje Ščasný.

Reklama

Související témata: