Hlavní obsah

Slovácko doplatilo na divoký začátek, Sparta je pro něj strašákem

Jestli je v Synot lize nějaký soupeř, jemuž by se měli vyhýbat, je to určitě Sparta. Fotbalisté Slovácka v pátek na jejím hřišti prohráli vysoko 2:5 a jen zvýraznili strašidelnou bilanci, kterou s Letenskými mají. Sparta vyhrála posledních 15 vzájemných ligových zápasů při skóre 37:6, naposledy se Slováckem prohrála v září 2005.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ani zkušený Tomáš Rada nezabránil vysoké porážce Slovácka na hřišti Sparty.

Článek
Fotogalerie

Slovácko z dosavadních 13 vzájemných zápasů na Spartě získalo jediný bod za remízu 1:1 v srpnu 2004. Ani v duelu 28. ligového kola svůj stín na prokletém trávníku nepřekročilo.

„Potřebovali bychom víc takových zápasů," posteskl si trenér Svatopluk Habanec, že pro Doška a spol. je Sparta stále moc velkým soustem.

„Byli jsme svědky hrozně divokého začátku, který nám nevyhovoval už v Plzni, a my jsme to zopakovali znovu, když jsme nechytli náběh Kadeřábka," poukázal kouč. „Celkem jsme dostali čtyři branky z pěti po individuálních chybách a to si musíme vyříkat. Opakuje se nám to, obrana je nedůsledná."

Pozitivem jsou aspoň dva vstřelené góly. „Sice jsme snížili, ale s naším obranným stylem nešlo vyhrát. Zápas pro nás dopadl nepříznivě, proto je naším cílem bodovat ve dvou zbývajících duelech s Mladou Boleslaví a na Slavii," uvedl Habanec.

Reklama

Související témata: