Hlavní obsah

Kotrba dostal v Brně padáka, střídá ho Mazura

BRNO

Dlouhodobě neuspokojivé výsledky nakonec podle očekávání ukončily působení Jiřího Kotrby v roli trenéra fotbalistů 1. FC Brno. Vedení klubu jej v pondělí večer odvolalo z funkce a nahradí jej Josef Mazura. Ten kdysi v Brně působil jako hráč, naposledy jako trenér vedl druholigové Drnovice. V Brně by měl smlouvu podepsat v úterý.

Foto: SPORT.CZ/Soňa Škývarová

Nyní už bývalý trenér Brna Jiří Kotrba.

Článek

"S panem Kotrbou jsme se dohodli. Obě strany konstatovaly, že spolupráce byla výborná, a také pana Kotrbu velice mrzí, že z Brna odchází. Ke klubu i jeho okolí si vypěstoval opravdu vřelý vztah. Ale všichni vidí, kolik máme bodů, takže bylo třeba učinit závažné rozhodnutí," sdělil na oficiálních internetových stránkách brněnského klubu místopředseda představenstva 1.FC Brno a.s. Roman Pros.

"Situace se vyvinula tak, že jsme ji museli řešit. Josef Mazura se funkce ujme zítra dopoledne," pokračoval předseda představenstva 1. FC Brno Karel Jarůšek. Podle něj je pro Mazuru připraven kontrakt do 30. června 2007.

Vrací se někdejší člen "zlaté party"

Josef Mazura se do Brna vrací po devatenácti letech, kdy zde působil jako hráč. Byl členem "zlaté" brněnské party, která v roce 1978 vybojovala pro jihomoravskou metropoli první a zatím jediný mistrovský titul. "Do Brna se moc těším, prožil jsme tu svá nejlepší fotbalová léta a chci mužstvu pomoci dostat se ven z krize," sdělil.

Nad nabídkou Brna neváhal. "Dostal jsem ji dnes a rozhodoval jsem se dvě minuty. Na práci v Brně se těším, i když vím, že mě čeká náročný úkol," sdělil nový brněnský kouč, jehož příchod byl samozřejmě podmíněn souhlasem vedení drnovického klubu. Mazura dále řekl, že zatím nemá důvod nepokračovat ve spolupráci se oběma stávajícími asistenty Miroslavem Soukupem a Rostislavem Horáčkem.

Reklama

Související témata: