Hlavní obsah

Rada má rád peníze, proto situaci kolem penalty raději ani neglosoval

Teplice

Samo sebou, záleží na Jablonci, ale i pátá ligová příčka může v případě jeho vítězství ve finále domácího poháru znamenat vstupenku do pohárové Evropy. I proto je o ní takový boj. Hlavně mezi Příbramí a Teplicemi... „Teď už si Příbram pohlídá, aby se do Evropy dostala ona,“ pronesl po vzájemném souboji kouč Severočechů Petr Rada očividně zklamaný, že jeho tým Středočechy neporazil a šance na páté místo se před ním po dělbě bodů tudíž rozplývá.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Autor vyrovnávací branky Teplic na 1:1 Roman Potočný přísahal, že penalta byla jasná.

Článek

Remíza Radu rozladila. Sporná situace dvacet minut před koncem, kdy se v příbramské šestnáctce svalil autor vyrovnávací trefy Roman Potočný a dožadoval se po kontaktu s hostujícím bekem Alešem Matějů penalty, zrovna tak.

„Mám rád peníze. Ty své! Proto se k situaci nebudu vyjadřovat. Něco by mě to určitě stálo," odmítl teplický kouč glosovat moment, který vzbudil hodně vášní.

Nebyla, potvrdil videozáznam

„Držel mě za dres a ještě mně zahákl nohu. Za co jiného by se už měla penalta pískat?" rozčiloval se Roman Potočný, zatímco Aleš Matějů přísahal: „Nedotkl jsem se ho!"

Videozáznam dal ex post příbramskému mladíkovi za pravdu, takže na jeho radosti nezůstal po duelu na Stínadlech sebemenší kaz.

Penalta se nepískala a ani pískat neměla, on sám dal navíc po neskutečné minele teplického brankáře Grigara první ligový gól v životě, jeho Příbram si odvezla bod.

„Hodně dobrý, teď jsme Evropě zase blíž. Páté místo nás ohromně motivuje," liboval si Matějů, stejně jako všichni jeho příbramští spoluhráči.

Trenér Pavel Tobiáš pochopitelně s nimi. Když se totiž na podzim mančaftu ujímal, máchala se Příbram u dna tabulky a on měl za prioritu Středočechy v nejvyšší soutěži zachránit. Dvě kola před koncem soutěže je s nimi na páté příčce a za jistých okolností může pomýšlet na účast v kvalifikaci o Evropskou ligu. Neskutečná proměna, které dosáhl.

Páté místo? To je z oblasti snů

„Hlavně je to pro nás podnět do další práce. Hráči vidí, že má smysl, nemluvě o tom, že na fotbal předváděný Příbramí se dá dívat," nemínil Tobiáš po remíze uhrané v Teplicích pošilhávat rovnou po Evropě.

„Už teď je naše umístění z oblasti snů. Máme čtyřicet bodů, držíme postavení v ligové špičce, které je pro nás velice lichotivé. A navíc i naděje na pohárovou Evropu zůstává, i když nás v závěru ligy čekají dva těžké zápasy, neboť hostíme Brno a jedeme do Plzně," připomínal, že navzdory tvrzení domácího kouče o pátém místě rozhodnuto ještě zdaleka není.

„To je pravda, je tady ještě Dukla, která by chtěla do Evropy také. Zůstávají tři aspiranti a my mezi nimi. Ještě to nevzdáváme a zbraně neskládáme. Jedeme  do Prahy na Julisku a končíme doma s Hradcem Králové, takže budeme chtít uspět. Teprve pak se uvidí," chytal se teplický kouč Petr Rada rozplývající se naděje.

Reklama

Související témata: