Hlavní obsah

Slavia - Dukla 2:0Slavia se výhrou v derby zachránila v lize

MinutaMin. Tým Hráč Akce
36. Kenija 1 : 0
89. Červenka 2 : 0
Záznam online reportáže

Fotbalisté Slavie v malém pražském derby porazili doma Duklu 2:0 a po 28. kole první ligy si definitivně zajistili záchranu. Utkání v Edenu rozhodli v úvodním poločase Gruzínec Levan Kenija a v poslední minutě střídající Marek Červenka. Slavia tak v samostatné nejvyšší soutěži udržela proti dejvickému soupeři neporazitelnost.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Levani Kenija ze Slavie oslavuje svůj gól.

Článek

Po oboustranně opatrném úvodu vyprodukoval první střelu až v 11. minutě hostující Marek Hanousek, ale mířil nepřesně. Podobně se svým pokusem naložil i další hráč Dukly Čajič. Slavia poprvé vážněji zahrozila ve 28. minutě: Mikula našel přesným centrem v šestnáctce osamoceného Pitáka a ten hlavičkoval do tyče.

Ve 36. minutě už se domácí mohli radovat. Kenija skóroval povedenou technickou ranou, která se ještě otřela o břevno. Gruzínský záložník ještě před pauzou vyslal do šance Zmrhala, ale ten Radovu branku minul.

Dukla vstoupila do druhé půle lépe a brzy dostala míč do slávistické branky. Zásah Bergera však nebyl uznán kvůli ofsajdu Přikryla, jenž bránil ve výhledu gólmanovi Berkovcovi. Slavia se po změně stran do útoku moc nepouštěla a spíš bránila těsný náskok. Hosté sice drželi míč, ale větší šanci si dlouho vypracovat nedokázali, až v 78. minutě střídající Mareš nápálil z přímého kopu břevno.

Krátce poté nepřidal pojistku Slavie Baéz, když tváří v tváří ztroskotal na brankáři Radovi, z dalšího protiútoku neuspěl ani Vukadinovič. Berkovec ještě v závěru vytáhl hlavičku Přikryla. V poslední minutě přece jen přidal druhou branku domácích střídající Červenka. Slavia vyhrála teprve druhé z posledních jedenácti kol, naopak Dukla venku potřetí za sebou prohrála bez vstřelené branky.

28. kolo první fotbalové ligy:
Slavia Praha - Dukla Praha 2:0 (1:0)
Branky: 36. Kenija, 90. Červenka. Rozhodčí: Příhoda - J. Paták, Jiřík. ŽK: Kenija, Mikula, Latka - Marek Hanousek, Považanec, Beauguel. 3331.
Slavia: Berkovec - Švec, Latka, Deli, Mikula - Piták, Baéz - V. Vukadinovič, Kenija (70. R. Hrubý), Zmrhal (86. Kodr) - Milan Škoda (79. Červenka). Trenér: Beránek.
Dukla: F. Rada - Karavajev, Jeřábek, Polom, Matěj Hanousek (75. Jakub Mareš) - Čajič, Považanec (84. Daniel Tetour), Marek Hanousek - Berger, Beauguel (64. Jan Blažek), Přikryl. Trenér: Kozel.

Reklama

Související témata: