Hlavní obsah

První ligové trefy se příbramský talent Matějů dočkal, o další štaci však mluvit nechtěl

Teplice

Třináct zápasů čekal na první ligovou trefu, na teplických Stínadlech se už ale příbramský talent Aleš Matějů mezi střelce zapsal. Tak laciným gólem, jaký těžko někdy v kariéře ještě dá. „K první trefě potřebuje člověk trochu štěstí a já ho prostě měl,“ nepopíral osmnáctiletý obránce, že mu brankář Severočechů Grigar hodně pomohl. To proto, že naprosto nesmyslně vyběhl za míčem až na roh šestnáctky a u lajny o něj přišel. Právě v souboji s Matějů, který otevřel skóre, domácí pak jen vyrovnali na konečných 1:1.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalista Příbrami Aleš Matějů už má na kontě i první ligový gól.

Článek

Ze štace v nizozemském Eindhovenu se Matějů v létě vrátil domů do Příbrami a trpělivě čekal na ligovou šanci. Po trenérské rošádě přišla...

„Trenér Tobiáš ji začal nám mladým dávat, za což jsme mu samo sebou hodně vděční," chrlil ze sebe díky mladý obránce, jemuž bude devatenáct teprve začátkem června, ale v lize už má odehráno třináct zápasů. A i první gól v nejvyšší soutěži už má na kontě.

„Nechtěl jsem, aby brankář Grigar balón odkopl a Teplice zahrozily rychlou útočnou akcí, takže jsem šel důrazně za míčem. Odrazil se tak pěkně, že jsem s ním mohl jít až do brány," popisoval svou trefu, které ani teplický obránce Krob nezabránil.  "Čekal jsem, že do mě půjde tělem, ale nestalo se," krčil Matějů rameny nad tím, jak lacině k první ligové brance přišel.

Brance hodně důležité, protože v duelu s Teplicemi vynesla jeho týmu bod, jímž si Příbram pojistila v tabulce pátou příčku, která může za příznivé konstelace znamenat účast v pohárové Evropě.

„Nikdo z nás něco podobného nečekal. Teď jsme v lize pátí, což je v každém zápase obrovská motivace. Naděje na účast v Evropské lize je ještě větší. Snad ani nemusím říkat, jak bychom byli rádi, kdybychom se do ní dostali," přiznával Matějů, že by Příbram na vlně úspěchů chtěla zůstat i ve zbývajících dvou zápasech s Brnem a v Plzni.

„Dostali jsme se na ni výhrou nad Jihlavou ve 22. kole a od té doby se na ní vezeme," pochvaloval si sérii šesti vyhraných zápasů v řadě, kterou utnula až remíza v Teplicích.

Byl vyhlášen hráčem zápasu

„Samozřejmě by bylo lepší vyhrát i v Teplicích, ale i bod je výborný," kvitoval mladý obránce, na Stínadlech mimochodem vyhlášený hráčem zápasu. „Super pocit. První ligový gól v životě, k tomu remíza, kterou jsme v Teplicích uhráli a já navíc hráčem zápasu," netajil se spokojeností fotbalový talent, jehož kariéra by mohla a měla pokračovat v Plzni.

Ta si ho už s předstihem vyhlédla, takže kariéra mladého beka Aleše Matějů by po štacích v Eindhovenu a Příbrami mohla pokračovat v klubu, který má nakročeno za dalším mistrovským titulem.

„To bych raději nekomentoval," bránil se příbramský talent otázce, jak pokročila jednání o přestupu do Viktorie. „Zatím o nich nic nevím," dodával spěšně.

Reklama

Související témata: