Hlavní obsah

Ligu jsme si prohráli už dřív, ne v Liberci, smutnili sestupující Hradečtí

Liberec

Se skleslými hlavami se v neděli večer trousili fotbalisté Hradce Králové z libereckého stadionu. Věděli, že porážkou 0:2 definitivně sestupují do druhé ligy. „Prohráli jsme si to už dřív," povzdechl si jeden z koučů Róbert Barborík.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Sestup! Smutek fotbalistů Hradce Králové po porážce v Liberci.

Článek

Votroci vůbec nezvládli první poločas, vyhlíželi, jako by už byli smířeni se sestupem. Už ve 22. minutě prohrávali o dvě branky, především ta první, kdy osamocený Karišik, pro kterého to byla premiérová trefa v české lize, hlavičkoval z malého vápna úplně sám. „První půli jsme bohužel propadli. Ran pro naše mužstvo v sezóně bylo dost, nicméně na Liberec jsme se maximálně připravovali, nakonec to vypadalo, jak to vypadalo," podotkl brankář Tomáš Koubek.

Po přestávce nastoupil jiný Hradec, vytvořil si solidní příležitosti, ale ani jednu nezrealizoval. „Ve druhé půli se na nás už dalo dívat, měli jsme šance. Jenže, ze šesti nadějných situací jsme jen dvakrát trefili branku," litoval Barborík.

Votroci na jaře převedli výkonnostní progres, přesto padají. Podle Koubka jedním z hlavních zlomů jejich pádu byla domácí porážka s Příbramí (2:3), kdy ztratili dvoubrankový náskok i kvůli vyloučení za ruku a následné penaltě, což posléze Komise rozhodčích označila za chybný verdikt sudího. „Všichni jste viděli, co se tam stalo. Hned týden na to jsme přišli o vedení 2:0 i v Budějovicích, psychika dostala hodně moc zabrat," uvedl Koubek.

Podle Barboríka má tým rozhodně na to, aby se za rok do Synot ligy znovu vrátil. „Pokusíme se o rychlý návrat, máme spoustu mladých, perspektivních fotbalistů. Věřím, že za rok bude Hradec zase prvoligový," podotkl Barborík.

Reklama