Hlavní obsah

Českobudějovický kapitán Benát: Za to jaro si nic jiného, než sestup nezasloužíme

Praha

Dvě velmi dobré šance měl na začátku druhého poločasu v Ostravě českobudějovický kapitán Petr Benát. Jednou dokonce nastřelil tyč Pavlenkovy branky. Kdyby alespoň jednu z nich za nerozhodného stavu 2:2 proměnil, mohlo se utkání vyvíjet jiným směrem, než k šestnácté porážce v sezóně a sestupu do druhé ligy. „Vedli bychom mnohem dřív a třeba by se nám podařilo dát i ten čtvrtý gól. Pak už bychom to utkání zvládli," smutnil Benát.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Českobudějovický Petr Benát (vpravo) na archivním snímku.

Článek

Utkání v Ostravě bylo docela bláznivé. Dvakrát jste vedli, k výhře chyběla čtvrt hodina. Proč jste to nedotáhli?

Věděli jsme, že jenom vítězství nás udrží ve hře o záchranu v lize. Byť jsme patnáct minut před koncem vedli, dokázali jsme to utkání ještě prohrát. Perfektně to podtrhlo tu jarní hloupou sezónu. Jak domácí, tak my jsme chtěli vyhrát. Remíza nic neřešila, proto to bylo takové otevřené. Bohužel se špatným koncem pro nás.

Měl jste dvě dobré šance z kraje druhého poločasu. Jednou jste trefil i tyč.

To byl asi rozhodující moment zápasu. Kdybych dal gól a pak bychom přidali ještě i čtvrtý, asi bychom ten zápas zvládli.

Výkony především na jaře k sestupu směřovaly. Teď už je to definitivní, jak velké je to zklamání?

Bavíme se o tom od začátku jara. Nevím, kdo z nás takovou sezónu vůbec kdy zažil. Za třináct zápasů jsme udělali čtyři body a za to si nic jiného než sestup nezasloužíme.

Překvapilo vás, že jste v Ostravě sahala po vítězství? Naposledy, když jste venku třikrát skórovali, vezli jste si na podzim vítězství z Hradce Králové.

Moc gólů venku jsme nedávali, to je pravda. Ale řekli jsme si, že budeme riskovat a přistoupíme k utkání v Ostravě, jako bychom hráli doma. Chtěli jsme za každou cenu vyhrát. V 35. minutě jsme sice vedli 2:1, ale každý centr, který letěl do naší šestnáctky, zaváněl gólem. Věřili jsme si, že do poločasu vydržíme, ale o ten gól jsme si koledovali. A nakonec i přišel.

Byl ten čtvrtý gól ve vaší síti výsledkem toho, že jste ho chtěli dát vy? Že remíza pro vás neměla žádnou cenu?

Myslím, že to se přesně stalo. Porážka mrzí, ale remíza by nás nezachránila.

Reklama

Související témata: