Hlavní obsah

Zrada v defenzivě. Dáme tři góly, přesto nemáme ani bod, litoval kouč sestupujících Jihočechů

Ostrava

První jarní domácí výhra ostravského Baníku sfoukla poslední zbytky českobudějovických nadějí na záchranu prvoligové příslušnosti. V divokém utkání hosté z Českých Budějovic dvakrát vedli, třikrát se radovali ze vstřelené branky, přesto jim to na vítězství nestačilo. Po porážce 3:4 odjížděli na jih Čech s vědomím, že příští rok budou kopat znovu jen druhou ligu.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Budějovický trenér František Cipro.

Článek

„Nestrannému divákovi se utkání asi muselo líbit, pro nás zaujaté je to ale velmi smutné. Dáme venku tři góly, a přesto nemáme ani bod. Opět nás zradila obranná hra," smutnil kouč Českých Budějovic František Cipro. „Věděli jsme, že jen vítězství nás udrží ve hře, bohužel jsme to utkání nezvládli. Ještě patnáct minut před koncem vedeme, přesto dokážeme utkání prohrát. Docela to podtrhlo tu naši jarní hloupou sezónu," komentoval kapitán Dynama Petr Benát.

Sám mohl nejméně dvakrát poslat míč za gólmana Pavlenku. „Šancí bylo hodně, což bylo dáno tím, že oba týmy potřebovaly vyhrát. Kdybych místo tyčky dal gól, vedli bychom tři dva, a kdybychom přidali čtvrtou branku, už bychom to udrželi. Zazdil jsem rozhodující moment zápasu," kroutil hlavou Benát.

Záchranářské starosti naopak po první jarní výhře na Bazalech odpadly ostravskému Baníku. „Ulevilo se nám, konečně jsme doma vyhráli. Teď můžeme sezónu v poklidu a bez obav ze sestupu dohrát," svěřoval se stoper Michal Frydrych, který v letošní sezóně vůbec poprvé začal utkání jen na lavičce náhradníků. „Chtěl jsem dát taky šanci Filipu Kašovi, který téměř celou sezónu proseděl na lavičce a čekal na svou šanci," odůvodňoval změnu na postu stopera trenér Ostravy Petr Frňka.

„Bylo to nezvyklé. Už dlouho jsem na lavičce nezačínal," culil se Frydrych, který se na hřiště dostal až v 63. minutě a navíc v netradiční roli záložníka. O jedenáct minut později poslal balón potřetí do sítě Dynama. „Netradiční post to byl, ale dal jsem gól, takže jsem spokojený. Měl jsem pak ještě jednu šanci, ale obránce střelu zablokoval," popisoval ostravský obránce.

Reklama

  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články