Hlavní obsah

Plzeň - Jihlava 2:0Plzeň slaví třetí titul! Pachtění, lopota, ale nutné tři body ke korunovaci nakonec získala

MinutaMin. Tým Hráč Akce
38. Hubník 1 : 0
42. Rajtoral 2 : 0
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Exploze přišla necelou čtvrthodinu před osmou hodinou. Na plzeňském trávníku, stejně jako v hledišti. Fotbalisté Viktorie sice v duelu 28. kola Synot ligy dokráčeli za třemi body potřebnými k mistrovské korunovaci hodně lopotně, nakonec ale Jihlavu přece jen udolali a proměnili hned první mistrovský mečbol, jenž se jim nabízel. Během posledních pěti let tak získali třetí titul, který oslavili sice bez trofeje, zato s patřičným gustem ihned po závěrečném hvizdu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský obránce Roman Hubník se raduje z gólu proti Jihlavě v utkání 28. kola Synot ligy.

Článek
Fotogalerie

Pro domácí docela klika, že zapomenutý Jánoš už v 8. minutě netrefil ve vyložené šanci Kozáčikovu bránu. Jinak by se trápili ještě víc, než tomu bylo.

Jejich počáteční pětiminutový nápor se totiž rozplynul do vzduchoprázdna, aniž z něho udeřilo, a pak už hledali sami sebe. Lopotně a nepřesně, neboť řada přihrávek neměla adresáta nebo končila v autu, takže hosté bez problémů a většího vypětí drželi bezbrankový stav.

Hubník se už na to nemohl dívat

Absence distancovaného Hořavy a Vaňka ve středové řadě Viktorie byla totiž hodně patrná. Pokusy o útočné akce postrádaly nejen přesnost, ale i potřebné zrychlení, nápad a moment překvapení, o zakončení pak vůbec nemluvě.

Jihlava pochopitelně panující konstelace využívala. Získala půdu pod nohama a postupně přebírala aktivitu, neboť byla kupodivu kombinačně lepším mužstvem.

Na plzeňského hrdinu klíčového duelu v předchozím kole na Letné Hubníka bylo té bídy a fotbalového utrpení moc. Proto zaúřadoval stejně jako proti Spartě. Sedm minut před přestávkou ho nechali jihlavští obránci samotného u brankové tyče, takže pro něho nepředstavovalo problém dopravit Hanušem vyražený míč do sítě. V momentě Kolářovy hlavičky stál sice v těsném ofsajdu, jenže sudí Hrubeš gól uznal.

Rajtoral jistil výhru i titul

Zase až tak bolavou hlavu z toho mít nemusel, protože hned po čtyřech minutách Rajtoral jistil plzeňské vedení a tudíž i třetí mistrovský titul během posledních pěti let. Prodral se přes dva obránce až před gólmana, který sice jeho střelu zblokoval, ale nezastavil. A když se snažil obránce Marek míč za čárou vykopnout, napnul síť tak parádně, jako se to nikomu z domácích hráčů nepovedlo.

Po půli si už dávali domácí pochopitelně náramný pozor, aby o dvougólové vedení nepřišli. Střídající Mahmutovič plný chuti do hry sice přinesl na trávník chvilkové oživení, ale protože i jeho vzepětí vyznělo naprázdno, dohrával se zápas už jen z povinnosti.

A samozřejmě hlavně proto, aby na poslední tři minuty mohl po čekání trvajícím osm kol nastoupit i Horváth, jemuž vyprodaný stadión aplaudoval vestoje, a aby po závěrečném hvizdu mohla propuknout euforie ze završeného mistrovského hattricku Viktorie.

Fotbalová Synot liga - 28. kolo:
Viktoria Plzeň - Vysočina Jihlava 2:0 (2:0)
Branky: 38. R. Hubník, 42. Rajtoral. Rozhodčí: Hrubeš - Kubr, Pochylý. ŽK: Rajtoral - Hybš, Jánoš. Diváci: 11 355.
Plzeň: Kozáčik - Rajtoral, R. Hubník, Baránek, Limberský - Procházka, Hrošovský (87. Horváth) - Pilař (67. Petržela), D. Kolář, Kovařík - Holenda (56. Mahmutovič). Trenér: M. Koubek.
Jihlava: Hanuš - Marek, Tlustý, J. Krejčí, Hybš - Jánoš, Demeter (46. Nerad) - Kukol, Šulek (83. Batioja), Vaculík (34. Fulnek) - Mešanovič. Trenér: Klusáček.
Získali fotbalisté Viktorie Plzeň letos mistrovský titul zaslouženě?
Ano
94,8 %
Ne
5,2 %
Celkem hlasovalo 21883 čtenářů.

Reklama

Související témata: