Hlavní obsah

Marián má na titulu stejný podíl jako třeba já, prohlásil dojatý Horváth

Plzeň

Ještě než v létě ukončí kariéru, toužil ještě jednou vstoupit na ligový trávník a prožít na něm radost ze třetího mistrovského titul v Plzni. Toto přání se ikoně Viktorie Pavlu Horváthovi včera splnilo, v 87. minutě jej kouč Koubek vyslal do hry v duelu s Jihlavou. Po chvíli zvedl ruce nad hlavu, usrkl z obří sklenice piva. Pak přivedl těžce nemocného kamaráda Mariána Čišovského do víru oslav na pódium a viktoriáni mohli spustit mistrovský ryk.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Pavel Horváth si užívá mistrovské oslavy Viktorie Plzeň.

Článek
Fotogalerie

Mistrovské oslavy v kabině Plzně.

Jak si užíváte třetí, a zároveň i poslední, titul v Plzni?

Trošku jinak, než když jsem byl úplně aktivní hráč. Doufám, že malinký podíl na titulu mám, byť jsem nebyl na hřišti tolik. Jsme součástí týmu, u nás není až tak důležité, kdo je v mezi jedenácti vyvolenými, ale tady parta funguje. Vím, že je to hodně omílané, když se daří, jenže my jsme měli i momenty, kdy se nedařilo a mužstvo se dokázalo semknout a vyhráli jsme ligu dvě kola před koncem. Paráda.

Čekal jste, že si proti Jihlavě zahrajete?

Byli jsme domluveni, že když bude jednoznačný průběh, že bych šel na hřiště dřív, ale já nejsem ve stavu, že bych byl schopný odehrát čtvrt hodiny, musím říct, že jsem nohu cítil i tak. Byl jsem šťastný za přivítání fanoušky, měl jsem slzy už za krajíčkem.

Těžce nemocný obránce Marián Čišovský slavil s vámi. Jak vám bylo, když jste jej vedl na pódium?

Všichni věříme, že to Marián ještě zvládne, vidíme v něm chtíč. Bohužel s tímhle nezmůžeme nic, hrozně moc mu fandíme, doufám, že to bude úspěšné. Průběh této nemoci je hodně těžký, ale ještě není konec. Doufám, že Marián bude bojovat, jako bojoval na hřišti.

Chtěl být na pódiu s vámi?

Myslím, že to bylo pojaté od začátku tak, aby tam s námi Marián byl. Nevidím důvod, proč by tam být neměl. Udělal pro nás strašně moc věcí, a byť letos nenastoupil, podíl na titulu má stejný jako třeba já.

Bylo to pro tým velká motivace, získat titul pro těžce nemocného kamaráda?

Byla, o tom není pochyb. Myslím, že jsme dospělí lidé, samozřejmě život je někdy krutý. Titul je prostě pro Čišu a tím to hasne. Nic jiného jsme v hlavách neměli, šance byla veliká, nechtěli jsme ji promarnit.

Mohl jste zažít příjemnější konec kariéry, než skončit jako mistr?

Dá se říct, že jsem odešel na vrcholu, byť jsem tolik nehrál. Za čtrnáct dnů si zvednu pohár a tím skončím s aktivní kariérou. Ze zdravotního stavu radost nemám, obtěžuje mě to v normálním životě, budu to muset řešit, ovšem co se týče fotbalu, lepší konec ve čtyřiceti letech jsem si nemohl představit.

Ještě vás čeká 2. června oficiální rozlučka v Doosan Aréně...

Věřím, že při rozlučce bude stejná atmosféra, jako když jsem nastupoval na trávník proti Jihlavě. Bude to pro mě těžké, ale zároveň krásné.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava