Hlavní obsah

Plácnul, že si nechá udělat kérku. Po mistrovské korunovaci už na Koubka čekal tatér

Plzeň

Dostali ho. V minulosti si smlsli na Vrbovi, takže proč by si nevychutnali i Koubka? Těžko na něm sice mohli chtít, aby je k zisku mistrovského titulu motivoval a za korunovací hnal sázkou, že se nechá ostříhat dohola, jako to před lety před ziskem prvního titulu udělal teď už reprezentační kouč Pavel Vrba. Současný plzeňský kouč už žádné kadeře na hlavě nemá, takže je nemohl hráčské kabině nabídnout. Nezbylo mu tudíž než přistoupit na tetování. Ve třiašedesáti letech! „Ale tam, kde nebude vidět,“ utěšoval se Miroslav Koubek poté, co v útrobách plzeňského stadiónu oslavy třetího mistrovského titulu gradovaly a hráči na něho netrpělivě čekali.

Mistrovské oslavy v kabině Plzně.Video: FC Viktoria Plzeň

 
Článek
Fotogalerie

Jen tak to plácnul, to Koubek nepopírá. Netušil, jak je plzeňská kabina chytlavá a za každý podobný slib vděčná. Zvláště pronesený trenérem.

„Zahlásil jsem před hráči, že s nimi chci vyhrát titul, a že když to svedeme, nechám si udělat tetování. Malé, pěticentimetrové. A někde, kde nebude vidět," soukal ze sebe třiašedesátiletý kouč, který po loňském jarním vyhazovu ze Slavie přišel v srpnu do Plzně a k mistrovskému titulu ji skutečně dovedl.

„Na tom tetování by mělo být véčko. Viktoria. Vítězství," utěšoval se Koubek, že mu „kérka" na předloktí bude připomínat mistrovský titul. První v životě.

Čekal na něj dlouho. Jako asistent ve Spartě, jako hlavní trenér v Ostravě, Mladé Boleslavi, Slavii, rodné Kladno či první plzeňskou štaci před patnácti lety samozřejmě nepočítaje.

I proto možná to plácnutí, které vzali jeho svěřenci jako závazný slib.

V kabině to vonělo hruškovicí

„Kdo má tetování? Bolí to?" vyzvídal, ještě než se vrátil mezi hráče, kteří se ho nemohli dočkat. Samo sebou s tatérem, kterého dopředu objednali, protože si byli jistí, že Jihlavu porazí a na titul dosáhnou.

„Průšvih, už na mě čeká. Jen doufám, že bude mít pevnou ruku. Než jsem kabinu opouštěl, voněla tam hruškovice," očividně se lekal. Zvláště při pomyšlení na manželku, která ho už několik let nabádá, aby s trénováním už konečně praštil, věnoval se rodině a užíval si vnoučat.

„Ta mě vyhodí z baráku, až přijdu s tetováním," smál se představě, co mu paní domu řekne. Natož pak, jak bude reagovat, až prohlásí, že míní v Plzni pokračovat.

Půjde s Plzní do boje o Ligu mistrů?

„Nepokládám se za důchodce. Dosáhl jsem na mistrovskou metu, což ale neznamená, že si dám doutník a řeknu, že končím. Samo sebou že musí zdraví sloužit, ale na to si nestěžuji. A potom - jsou starší trenéři než já," vyslal Koubek signál klubovému vedení, že by na plzeňské štaci rád pokračoval.

V příští sezóně, v kvalifikaci o Ligu mistrů.

„Teď na něco podobného nemám právo myslet, protože mám smlouvu jen do konce sezóny. Ale jisté náznaky vedení směrovaly k tomu, že se ve spolupráci pokračovat dá," naznačil Koubek, jak silně ho fotbalová Plzeň do svého soukolí vtáhla a jak rád by si ve Viktorii trenérské žití prodloužil.

„Ale abych řekl, že si k jednání sedneme v úterý v 17:30, to tedy nemohu," dodával promptně, aniž by se ptal manželky, zda bude s prolongováním smlouvy souhlasit.

Reklama

Související témata: