Hlavní obsah

Proběhly slzy, tenhle triumf byl emotivní, říkal kapitán mistrů Limberský

Robert NeumannPrávo

„Sakra, to je lidí," smál se kapitán Plzně David Limberský, když nakráčel v radostné náladě mezi novináře. Před pár minutami dobyl svůj třetí mistrovský titul v dresu Viktorie. „Je to skvělý pocit, nádhera. A mistrovské pivko je také skvělé," rozplýval se.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Plzně při oslavách titulu. Kapitán David Limberský je čtvrtý zprava, na snímku dále jsou zleva Marián Čišovský, Radim Řezník, Ondřej Vaněk, Milan Petržela, Jan Baránek, , Roman Hubník, Václav Procházka a Jan Hejda.

Článek

Byl poslední krok těžký?

Říká se, že je nejtěžší, musím to potvrdit. Zápas byl z naší strany nervózní, i proto jsem moc šťastný, že jsme ho zvládli.

Je to váš třetí titul v Plzni, kam ho stavíte?

Při každém titulu si říkám, že je to ten největší. Letos to však bylo strašně moc emotivní, měli jsme obrovskou motivaci urvat ho pro Mariána (Čišovského), naše myšlenky směřovaly k tomu, že ten triumf je pro něho.

Jaká byla oslava s Čišovským?

Úžasná, proběhly slzy štěstí, což je normální. Protože emoce za celou sezónu jsou velké, bylo to náročné na psychiku. Nakonec jsme to zvládli.

Co se vám honilo hlavou, když nemocný spoluhráč vystoupal k vám na pódium?

Promítl jsem si celou sezónu i vše, co jsme spolu v Plzni zažili. On vede nesrovnatelně těžší boj než my na hřišti, věříme, že to zvládne, jsme optimisti. Nepropadáme panice, jsme s ním.

Kdy jste začal věřit, že vám titul už nikdo nevezme?

Po výhře na Spartě, stačilo nám jedno vítězství ze tří kol. To kdybychom nezvládli, titul bychom si ani nezasloužili. Ale my jsme vyhráli, patří nám právem.

Co bylo rozhodující v cestě za titulem?

Se Spartou i Jabloncem jsme všechny čtyři zápasy vyhráli, takže není co řešit.

Jaké to bylo slyšet na vlastním stadiónu pokřik „Limberský, ty jsi hovado", kterým vás častují fanoušci Sparty?

Je to velice slastný pocit, samozřejmě naši fanoušci i já to bereme s nadhledem, užíváme si to, je to super.

Reklama