Hlavní obsah

Celý večer mě napumpoval energií. Moc děkuju, vzkázal Čišovský

Aktualizováno

Emoce byly všude. Na hřišti i v hledišti. Vážně nemocný Marián Čišovský stanul po boku svých spoluhráčů a oslavil s nimi plzeňský titul za již jisté prvenství ve fotbalové Synot lize. Později přiznal, že prožíval mimořádné chvíle. "Chci moc poděkovat klubu, spoluhráčům i všem skvělým fanouškům," vzkázal v úterý na facebookovém profilu klubu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský fotbalista Marián Čišovský (uprostřed) během oslav zisku mistrovského titulu po utkání 28. kola Synot ligy.

Článek
Fotogalerie

Mistrovské oslavy v kabině Plzně.

Titul Viktoria symbolicky věnovala právě Čišovskému. Slovenskému stoperovi po vítězném zápase s Jihlavou spoluhráči pomohli na pódium na hrací ploše a za aplausu fanoušků se radoval z třetího ligového primátu Plzně v historii. Publikum vyvolávalo jeho jméno.

Nechyběl nápis: "Titul pro Čišu". Stejný slogan měli Západočeši i na tričkách pro šampióny.

Čišovský, na kterém bylo vidět dojetí, fanouškům zamával. "Jednalo se o jeden z nejemotivnějších okamžiků mého života. Celý večer mě napumpoval energií. Moc děkuju," stálo dále v prohlášení na facebooku.

Pětatřicetiletý zadák naposledy absolvoval soutěžní zápas loni 1. dubna v poháru. Pak léčil koleno a na začátku ledna vedení Plzně oznámilo, že jej trápí nespecifikovaná vážná nemoc.

Koubek by vyměnil titul za jeho zdraví

Podle zákulisních informací postihla fotbalistu amyotrofická laterální skleróza. Onemocnění napadá mozek a způsobuje ztrátu buněk ovládajících svalové pohyby. Zemřel na ně bývalý premiér Stanislav Gross.

Emotivní chvíle na hřišti rozplakala většinu hráčů, fanoušků i plzeňského trenéra Miroslava Koubka. "Kdybych ten titul, na který jsem čekal 32 let, mohl vyměnit za to, aby byl Marián zdravý, udělal bych to okamžitě," podotkl kouč.

"On (Marián) vede nesrovnatelně těžší boj než my na hřišti, věříme, že to zvládne, jsme optimisti. Nepropadáme panice, jsme s ním," dodal kapitán Plzně David Limberský.

Reklama