Hlavní obsah

Statistika: Výkon kola předvedl Dočkal, triumfátorem je ovšem mistrovská Plzeň

Praha

Byl smutným hrdinou víkendu. Záložník Bořek Dočkal čtyřmi asistencemi přispěl Spartě k vysoké výhře nad Slováckem, takže byl podle statistik oficiálního webu fotbalové Synot ligy oceněn Výkonem 28. kola. Mnohem spokojenější je ovšem Tým kola - Plzeň si podle očekávání výhrou nad Jihlavou zajistila již dvě kola před koncem mistrovský titul.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník fotbalové Plzně Aidin Mahmutovič si připíjí pivem během oslav mistrovského titulu.

Článek
Fotogalerie

Loni stanovil 19 asistencemi historický rekord soutěže. Letos má na kontě 10 vstřelených gólů i asistencí - přitom hned čtyři přihrávky na branku si připsal proti Slovácku (5:2). Z celkového počtu 60 přihrávek měl 41 úspěšných.

„Čtyři asistence jsem v zápase ještě nikdy neměl. Ale kdyby to vyšlo třeba tak, že bych měl dvě přihrávky proti Slovácku i minule proti Plzni, tak by to bylo pro mužstvo lepší," tušil Dočkal, že sparťanská kanonáda přišla pozdě.

Na jeho slova došlo, Viktoria s oslavou titulu neotálela. Jihlavu porazila 2:0, vyslala celkem 18 střeleckých pokusů (z toho 8 na bránu) a úspěšnost přihrávek měla skvělých 82 %!

„Je tam hrozně moc emocí, strašně mě to dojímá. V kariéře titul samozřejmě řadím naprosto nejvýš. Je radost pracovat s takovými hráči," jásal dojatý trenér Miroslav Koubek.

Reklama