Hlavní obsah

Plzeň má před Ligou mistrů posílit záložník z Nottinghamu Forest, píší v Polsku

Varšava/Plzeň

V Plzni ještě zcela neutichly mistrovské oslavy a už se pomalu začínají objevovat spekulace o možném posílení kádru fotbalové Viktorie pro příští sezónu, v níž čeká Západočechy kromě obhajoby titulu boj o Ligu mistrů. Poměrně překvapivou informaci v souvislosti s českým mistrem přinesl polský tisk.

Foto: Profimedia.cz

Polský záložník Radoslaw Majewski během působení v Huddersfieldu.

Článek

Podle listu Przeglad Sportowy by do Štruncových sadů mohl zamířit polský záložník Radoslaw Majewski, hráč anglického Nottinghamu Forest, jenž strávil uplynulou sezónu na hostování v Huddersfield Town.

Deník se odvolává na informace od hráčova agenta, nicméně sám fotbalista o případné štaci v České republice mnoho nevěděl. „Zatím o téhle záležitosti nevím nic konkrétního. Čekám, jak se situace vyvine, ale o takové nabídce bych určitě uvažoval," cituje Majewského Przeglad Sportowy.

Polský záložník ale za sebou nemá zrovna vydařenou sezónu. Za Huddersfield odehrál ve druhé anglické lize jen osm zápasů, nedal ani jeden gól a připsal si jen jednu asistenci. „Pokud by přestoupil do českého týmu, rivalem na jeho místo by byl Patrik Hrošovský, 23letý Slovák, který je považován za velký talent," připomíná list.

„Jenže na tyhle dohady je ještě příliš brzy. Napřed bych musel dostat konkrétní nabídku. Samozřejmě česká liga nemusí znít zrovna exkluzivně, ale uvědomuji si, že po uplynulé sezóně nemůžu očekávat, že bych hrál v nejlepších soutěžích světa. Jsem realista," dodal osmadvacetiletý Majewski.

V Čechách se ale v souvislosti s Plzní mluví především o příchodech příbramských talentů - záložníka Jana Suchana a obránce Aleše Matějů. Zástupci Plzně však zatím jakékoliv dotazy na případné posily odmítají oficiálně komentovat.

Reklama

Související témata: