Hlavní obsah

Sparta pojistila druhé místo. Příbram se v boji o poháry dotáhla na Boleslav

Praha
Aktualizováno

Fotbalisté Sparty vyhráli v Českých Budějovicích 3:1 a pojistili už před posledním kolem Synot ligy druhé místo a postup do kvalifikace Ligy mistrů, třetí zůstane Jablonec. Letenské nesrazilo ani vyloučení Costy za dupnutí na soupeře. V 29. kole šlo i o další pohárové příčky, ale tajenka účastníků Evropské ligy zůstala nerozluštěna. Čtvrtá Mladá Boleslav remízovala na Slovácku 1:1, bodově se na ni dotáhla Příbram, která zdolala Brno 3:2. Dukla přeskočila Teplice (5:1). Mistři z Plzně prohráli 2:3 na hřišti Bohemians 1905. Již dříve bylo jisté, že spadnou Hradec Králové a České Budějovice.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťanský střelec David Lafata (vlevo) a Costa oslavují gól na 2:0 v utkání na hřišti Českých Budějovic.

Článek
Fotogalerie

Spartě stačil jeden bod k jistotě druhého místa. Na hřišti Českých Budějovic ale jasně potvrdila roli vysokého favorita a získala všechny tři. Vyhrála sedmý vzájemný zápas v řadě (skóre 21:4). Jablonec, který si poradil s Baníkem (4:0) tak už nemá šanci na LM .

V sázce i po tomto kole zůstává čtvrté místo. A Evropu může znamenat i páté za předpokladu, že Jablonec ve středečním finále domácího poháru porazí Liberec.

Mezi Mladou Boleslaví a Příbramí je to teď bodová plichta. Boleslavští stačili na Slovácku jen vyrovnat, vyhráli jediné z posledních osmi kol a cestu do Evropy si zase o kus zkomplikovali.

Rozjetá Příbram naopak už v osmém kole po sobě neprohrála. S Brnem ale rozhodla až v samém závěru, když ji potřetí poslal do vedení Fořt. Boleslav má lepší vzájemné zápasy s Příbramí a končí doma s Jihlavou, zatímco její protivník uzavírá ligový ročník na půdě Plzně.

Ze zaváhání středočeských týmů ještě mohly těžit Teplice a Dukla. Severočeši na Julisce vedli, ale duel pro ně skončil debaklem. Dukla už přesto na páté místo dosáhnout nemůže.

Viktoria měla titul jistý, v Ďolíčku potřebovala především překonat následky mistrovských oslav... Klokani ale nakonec zvítězili 3:2, všechny domácí góly dal Bratanovič.

V dalších zápasech Slavia vyhrála v Hradci Králové 1:0. Jihlava jasně rozstřílela Liberec.

Program 29. kola:
Hradec Kr. - Slavia 0:1
Branka: 52. Škoda
Jablonec - Ostrava 4:0
Branky: 41. a 76. Kopic, 34. Pernica, 68. Doležal
Dukla - Teplice 5:1
Branky: 60. a 67. Přikryl, 40. Polom, 45. Berger, 66. Čajič - 14. Kapolongo
Č. Budějovice - Sparta 1:3
Branky: 84. Dvořák -  25. Kadlec, 26. Lafata, 63. Kadeřábek
Příbram - Brno 3:2
Branky: 28. Suchan, 68. Zeman z pen., 86. Fořt - 44. Zavadil, 76. Hyčka
Slovácko - Ml. Boleslav 1:1
Branky: 30. Došek - 78. Klobása
Bohemians - Plzeň 3:2
Branky: 39., 42. a 64. Bratanovič - 43. Mahmutovič, 80. Pilař
Jihlava - Liberec 4:0
Branky: 18. a 48. Mešanovič, 12. Kliment, 74. Harba

Reklama

Související témata: