Hlavní obsah

Slovácko - Ml.Boleslav 1:1Boleslav si po remíze na Slovácku udržela pohárové čtvrté místo

MinutaMin. Tým Hráč Akce
30. Došek 1 : 0
76. Klobása 1 : 1
Záznam online reportáže

Fotbalisté Mladé Boleslavi hráli ve 29. kole první ligy v Uherském Hradišti se Slováckem 1:1. Úvodní půle patřila domácím, kterým zajistil náskok Libor Došek. Po změně stran měla Boleslav výraznou převahu a remízu zařídil střídající Stanislav Klobása. Boleslav v lize počtvrté za sebou nevyhrála, přesto si udržela čtvrté místo v tabulce, znamenající účast v předkole Evropské ligy. Pátá Příbram se na ni ale bodově dotáhla.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Záložník Boleslavi Ondřej Zahustel (vlevo) a obránce Slovácka Petr Reinberk.

Článek

Slovácko zahrozilo hned v úvodu zápasu, kdy Divišovo sólo vyřešil v poslední chvíli brankář Hruška. Z náznaku šancí se dostal k zakončení ve 20. minutě hostující Wágner, který se ale nestačil včas zorientovat před brankou a nechal se vytlačit mimo střelecký prostor.

Po půlhodině hry Trávník z levé strany poslal obloučkem míč na branku, mladoboleslavští obránci nechali volný prostor nejlepšímu střelci Slovácka Doškovi, který zaznamenal svou patnáctou branku v tomto ligovém ročníku.

Na inkasovaný gól zareagovali hosté zvýšenou aktivitou. Dvakrát měl možnost v závěru poločasu srovnat skóre Zahustel. Poprvé stačil brankář Heča jeho střelu k tyči vyrazit. Ve 44. minutě nevyšel domácím pokus o ofsajdovou past a Zahustela zastavil až obránce Košút, jenž mu skluzem odebral míč.

Po změně stran se charakter zápasu zcela změnil. V mladoboleslavském týmu se poprvé v ligovém utkání objevil Klobása, který vystřídal Wágnera. Domácí se dostali pod velký tlak a čisté konto jim pomáhal udržet brankář Heča. Ten chytil Kyselovu hlavičku, poté Klobásovu první střelu vytáhl alespoň na tyč a druhou vyrazil. Další šance Zahustela stačili odvrátit domácí obránci.

Nápor se hostům podařilo zužitkovat čtvrthodinu před koncem. Aktivní Klobása využil nedorozumění domácích zadáků a povedený debut v lize podtrhl svou premiérovou trefou. Slovácko se ještě pokusilo v závěru zápas zvrátit zpět na svou stranu, chyběla mu ale přesnost v koncovce.

Fotbalová Synot liga - 29. kolo:
1. FC Slovácko - FK Mladá Boleslav 1:1 (1:0)
Branky: 30. Došek - 76. Klobása. Rozhodčí: Kovařík - Blažej, Hock. ŽK: T. Rada, Šumolikoski, Košút - Ščuk, Bořil, Klobása. Diváci: 3482.
Slovácko: Heča - Kuncl, T. Rada, Košút, Reinberk - Šumulikoski - Diviš (80. Kerbr), Trávník, Valenta (64. Kalouda), Hlúpik - Došek. Trenér: Habanec.
M. Boleslav: Hruška - J. Kysela, Křapka, Kúdela, Bořil - Ščuk, Štohanzl (69. M. Vukadinovič) - Zahustel, Magera, Vacek - Wágner (46. Klobása). Trenér: K. Jarolím.

Reklama