Hlavní obsah

Sparťan Kadeřábek: Plán splněn. A jednání s Hoffenheimem probíhají

Sparťané si na jih Čech přijeli pro tři body a jistotu druhého místa ve fotbalové lize. „To jsme splnili, takže jsme spokojení, ale je to jen náplast. Když Sparta není první, nelze mluvit o úspěchu,“ konstatoval autor třetího sobotního gólu do českobudějovické sítě Pavel Kadeřábek. Domácí pak jen korigovali na konečných 1:3.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Pavel Kadeřábek a Jakub Podaný oslavují třetí gól Sparty v Českých Budějovicích.

Článek

Na přímý dotaz, zda příští sobotu na Letné odehraje ve sparťanském dresu poslední zápas, odpověděl žhavý adept na přestup diplomaticky: „Pořád jsem hráčem Sparty, sezóna ještě neskončila, takže to teď neřeším... Ale je pravda, že jednání s Hoffenheimem, probíhají."

Rodilý Jihočech David Lafata to proti svým krajanům umí. Do soboty jim dal 15 gólů. V sobotu ale přidal jen jeden. „Kdepak, rozhodně jsem je šetřit nechtěl, měl jsem ještě jednu velkou šanci, ale Křížek mě perfektně vychytal. To břevno ve druhé půli byla práce Jirky Kladrubského, který tam dal nohu dřív, než já. Podstatné ale je, že máme jisté druhé místo a kvalifikaci Ligy mistrů," konstatoval David Lafata.

Trenér Zdeněk Ščasný byl spokojen s předvedenou hrou. „Přijeli jsme vyhrát, a tomu odpovídala naše hra. Rozhodnuto mohlo být do patnácté minuty, kdy jsme měli tři šance. Křížek ale domácí podržel. Co mně mrzí, je vyloučení Costy. Byla to od něj nedisciplinovanost a ne první," zlobil se Ščasný.

Smrtelné standardky

Kouč domácích František Cipro byl s výsledkem smířený. „Jak jsem avizoval, dnes kromě Eliáše a Janotky nastoupili hráči, kteří patří Dynamu. Chtěli jsme Spartě zápas znepříjemnit, ale od první minuty ukazovala, že je někde jinde. Bohužel jsme znovu dělali chyby, které nás provázejí celou sezónu. Zejména standardky jsou pro nás smrtelné, druhý a třetí gól padl po nich," konstatoval.

Hrdina Dynama Zdeněk Křížek přiznal, že si pořádně zachytal. „Bohužel jsme stejně prohráli a rozloučili se doma s ligou takhle. Ale je pravda, že pár zákroků se mi povedlo," přiznal skromně.

Reklama