Hlavní obsah

Celé jaro čekal na gól, Teplicím dal Přikryl hned dva. Útočník Dukly věří, že mu pomůžou na ME 21

Praha

Na premiérový gól v Dukle, kde na jaře hostuje ze Sparty, čekal Tomáš Přikryl do 29. kola. V sobotním duelu s Teplicemi se trefil hned dvakrát a přispěl k vysoké výhře 5:1. „Konečně to přišlo, jsem za to moc rád,“ culil se útočník, který se po sezóně vrací na Letnou.

Foto: Petr Horník, Právo

Tomáš Přikryl (vpravo) na archivním snímku z přípravného utkání v souboji s Tobiasem Figueiredem z Portugalska.

Článek

Na druhou stranu si moc dobře uvědomuje, že Dukla od něj očekávala branek víc. „Je to tak, samozřejmě i já to tak cítím. Na to jakou pozici hraji gólů víc být mělo. Ale jsem rád alespoň za ty dva," podotkl Přikryl. Na nízkém počtu zásahů se však notně podílely dva jarní výpadky kvůli zranění.

Obě jeho branky byly jako přes kopírák - brejk do otevřené obrany a přesné zakončení. „Otáčeli jsme zápas, což bylo pro nás složitější, ale pak jsme vedli, Teplice hru otevřely. Mohli jsme hrát na brejky, prostory i čas na to byly," pověděl Přikryl. Góly si schoval na ideální dobu, v pondělí totiž trenér Jakub Dovalil zveřejní nominaci na domácí červnové ME jednadvacítek, Přikryl by se v ní rád objevil.

„Ale nevím, jestli mi pomůže jeden zápas. Byl jsem zraněný, jsem hlavně rád, že jsem zdravý. Byl bych ale samozřejmě šťastný, kdybych se tam dostal, uvidíme," pověděl 22letý útočník. Poté, co vstřelil první branku, pomyslel si, že by to proti Teplicím, které po přestávce otevřely obranu víc než je záhodno, mohlo vyjít i na hattrick.

„Bylo určitě vidět, že jsem po něm toužil, před mým druhým gólem jsem měl totiž nahrávat Davidu Beauguelovi," pravil s úsměvem. Brzy poté však střídal, třetí trefu už nepřidal. „Bylo to z preventivních důvodů, chtěl jsem to pošetřit jak poslednímu kolu, tak kvůli mistrovství Evropy, kde vidím šanci na nominaci," sdělil Přikryl.

Severočechy sice Dukla smetla, vzhledem k ostatním výsledkům 29. kola je však už nyní jisté, že na pohárové se letos nevyšplhá. „Je to škoda, byť se vracím do Sparty, strašně moc jsem chtěl Dukle do pohárů pomoct," uvedl Přikryl.

Reklama

Související témata: