Hlavní obsah

Byla to úspěšná domácí tečka, glosoval Šilhavý jasnou výhru nad Baníkem

Jablonec nad Nisou

Naprosto v pohodě a s bravurou zvládli fotbalisté Jablonce poslední ligové vystoupení na domácím trávníku. Proti Baníku Ostrava si s chutí zakombinovali i zastříleli a vítězstvím 4:0 si posílili sebevědomí pro středeční finále Poháru FAČR s Libercem.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Trenér Jablonce Jaroslav Šilhavý se raduje z druhého gólu proti Baníku

Článek

„Byla to úspěšná tečka za celou sezónou, pokud jde o zápasy ve vlastním prostředí. Padly čtyři branky a mohli jsme jich dát i víc. Bohužel jsme s dalšími šancemi špatně naložili, ale celkově musím kluky pochválit," konstatoval jablonecký trenér Jaroslav Šilhavý, jehož tým skončí na třetím místě ligové tabulky bez ohledu na výsledky posledního kola.

Jablonečtí už v prvním poločase duelu s Baníkem dominovali díky pohybu. „Byli jsme důrazní a agresivní a díky tomu jsme získávali i odražené míče. Zaslouženě jsme se dostali do dvougólového vedení a po pauze jsme přidali další dva góly. Trošku jsme vypadli ze hry jen v krátkém úseku, kdy Ostrava měla slibnou příležitost, ale Michal Špit v brance náš tým podržel," rekapituloval kouč vítězů. A všiml si, že soupeř nebyl v optimálním rozpoložení. „Bylo vidět, že mají svoje problémy. Snažili se sice s nepříznivým vývojem něco udělat a výsledek aspoň zkorigovat, jenže zápas jsme už zkušeně dohráli," uvedl Šilhavý ke klidné koncovce utkání.

Dva góly vstřelil Jan Kopic, který má v poslední době výbornou formu. „Na druhou branku mi skvěle nahrál Nermin Crnkič, který byl na hřišti pár minut. A bylo by škoda, kdybych takovou přihrávku do jasné šance nevyužil," líčil fotbalista, který je s osmi góly druhým nejlepším střelcem mužstva po Filipu Novákovi. „Dal už deset branek a asi ho už nedoženu, ale hlavně se teď jako mužstvo soustředíme na pohárové finále," usmál se Kopic.

Zpátky v Evropě

Fotbalisté Jablonce na sebe po zápase navlékli trička s nápisem „Zpátky v Evropě", čímž jen zvýraznili úspěch v sezóně i očekávání spojená s příštím soutěžním ročníkem i na mezinárodní scéně.

Ostravský trenér Petr Frňka uznal rozdíl v úrovni obou soupeřů: „Prohráli jsme s týmem, který byl ve všech směrech lepší. Předčil nás a potvrdil, že patří do absolutní špičky. Na hře Jablonce je znát, že se tady letos sešla velká hráčská kvalita. Mohu jim jen pogratulovat, protože vyhráli zaslouženě."

Co scházelo, aby Baník domácím více vzdoroval? „V první půli jsme byli nesmírně pasivní, zalekli jsme se soupeře a nechali jsme ho hrát. A koledovali jsme si o to, že se něco stane. A záhy přišel první gól. Abychom něco uhráli, museli bychom být daleko odvážnější. Měli jsme však problémy dostat se vůbec k šestnáctce Jablonce," přiznal Frňka krutou realitu.

Reklama

Související témata:
  1 : 1 Karviná - Bohemians 1 : 1 dohráno
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  0 : 0 Jablonec - Zlín 0 : 0 dohráno
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  4 : 3 Sparta - Ostrava 4 : 3 dohráno
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice