Hlavní obsah

Boleslavský Klobása zaplatí za první ligový start, premiérový gól i žlutou kartu

Uherské Hradiště

Fotbalisté Mladé Boleslavi dokázali v předposledním prvoligovém kole v Uherském Hradišti srovnat jednobrankový náskok Slovácka a po remíze 1:1 mají stále boj o čtvrtou příčku tabulky, která zaručuje start v předkole Evropské ligy, ve svých rukou. Plichtu jim zařídil střídající Stanislav Klobása, který se trefil hned při svém premiérovém startu v nejvyšší soutěži.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Útočník Boleslavi Stanislav Klobása se raduje z gólu na hřišti Slovácka.

Článek
Fotogalerie

„Doufal jsem, že mi trenér dá příležitost aspoň na pár minut. Místo toho mě poslal rozcvičit už chvíli před pauzou. Jsem šťastný, že se mi povedlo vstřelit gól, byť jsem měl ještě minimálně další dvě velké šance," liboval si jednadvacetiletý Klobása, který byl při klíčové trefě u odraženého míče dřív než trojice dobíhajících hráčů Slovácka. „Povedlo se mi balón propálit do sítě," zářil nadšením. Z radosti si přetáhl dres přes hlavu a viděl žlutou kartu. „Bylo to spontánní. Kluci si pak kvůli tomu ze mě utahovali, že budu mít aspoň ještě další důvod k platbě do společné pokladny," prozradil Klobása s úsměvem.

Přestože se Příbram na jeho tým bodově dotáhla, Boleslavští mohou těžit v boji o kýžené čtvrté místo z lepších vzájemných zápasů. Pokud v závěrečném kole Synot ligy zdolají doma Jihlavu, účast v Evropské lize budou mít jistou. „Připravíme se na to utkání co nejlíp. Pevně věřím, že ho zvládneme. Se sezónou se před našimi fanoušky budeme chtít rozloučit vítězstvím," plánoval Klobása.

Nemusejí na nikoho spoléhat

Jeho přínos pro mužstvo ocenil kouč Mladé Boleslavi Karel Jarolím. „Mohl dát gólů víc, ale my musíme být hrozně rádi i za ten jeden. Je ovšem trochu smutné, že nás v klíčovém duelu musí zachraňovat hráč z juniorky, který přišel s ligou do styku vůbec poprvé v kariéře," říkal Jarolím, který čeká od posledního ligového kola pořádné drama. „Pro nás je důležité, že se nemusíme spoléhat na nikoho jiného. Snad se v zápase s Jihlavou vyrovnáme s obrovským psychickým tlakem," doufal trenér Boleslavi.

Jeho protějšek, kouč Slovácka Svatopluk Habanec, pochválil svůj celek za zlepšení oproti předchozím domácím střetnutím. „Bohužel jsme se za stavu 1:0 ve druhé půli ze hřiště trochu vytratili. Hosté si vypracovali hromadu střeleckých příležitostí a jednu po naší chybě využili. Poté jsme se ale zase vzpamatovali a Kalouda i Došek mohli rozhodnout zápas v náš prospěch. Bohužel se to nepovedlo, jsem přesvědčený, že jsme si zasloužili vyhrát o trochu víc než Boleslav," tvrdil Habanec.

Reklama