Hlavní obsah

Plzeň jako Bayern. Oslavy šampióny zmohly, koncentrace povolila

Praha

Jsme jako Bayern Mnichov, mohou si říci fotbalisté Plzně. Bavorský gigant získal již koncem dubna titul v bundeslize - a následující tři zápasy prohrál. Viktoria se stala mistrem dvě kola před koncem Synot ligy pondělní výhrou nad Jihlavou. Po bujarých oslavách v sobotu přijela do Ďolíčku. A prohrála s Bohemkou 2:3. „Po zisku titulu koncentrace povolí,“ uznal trenér Miroslav Koubek.

Foto: Ladislav Nussbauer

Marně se kapitán Plzně Daniel Kolář rozčiloval...

Článek
Fotogalerie

Jak se na porážce v Ďolíčku podepsaly mistrovské oslavy? Právě tato otázka na viktoriány směřovala nejčastěji.

„Čekal jsem ji... Slavili jsme, to ano, ale od středy jsme zase trénovali a všechno bylo v pořádku," ujišťoval záložník Václav Pilař. „Nemyslím si, že by se oslavy na nás podepsaly. Měli jsme na ně jen den volna. Nebylo to nic, co bychom neměli zvládnout," přidával se Daniel Kolář, který byl pro tento duel kapitánem.

Trenér šampiónů byl ovšem jiného názoru. „Není to výmluva, ale i v jiných ligách se ukázalo, že po zisku titulu koncentrace povolí. Bylo to vidět třeba i na Bayernu Mnichov. Každopádně se to v Ďolíčku promítlo do přístupu v první půli," poukázal kouč Miroslav Koubek.

Zažívají novou situaci

Za oslavy viktoriáni vzít umějí, to se o nich dobře ví. Svoji roli však sehrálo i prosté vědomí, že titul už mají v kapse.

„My jsme o titul zatím vždycky hráli až do posledního kola. Teď ho máme dvě kola před koncem, takovou situaci jsme ještě nezažili. Mohlo se to projevit na koncentraci. Ale rozhodně jsme chtěli vyhrát," přemítal Kolář.

„První poločas jsme prospali. Nebyl tam správný přístup. Trenér musel o poločase zvýšit hlas, ale my sami jsme věděli, že to není dobré. Po přestávce jsme se zlepšili, ale jeden poločas prostě na výhru nestačí. Bohemians navíc zahráli velmi dobře," přidával se Pilař.

Bod jim stačí ke klubovému rekordu

Jeden úkol ale Plzni pro domácí korunovaci s Příbramí v posledním kole zbývá. Získat minimálně jeden bod a překonat klubový rekord. Zatím mají na kontě 69 bodů stejně jako v mistrovské sezóně 2010/11.

„Víme o tom. Vždycky je dobré, když chcete zvládnout i podobné mety," potvrdil Koubek. „Rekord chceme. Byla to jedna z motivací už na Bohemce, ale ještě máme jeden zápas," přidal se Kolář. „Před svými fanoušky budeme chtít porážku napravit, vyhrát a předvést lepší výkon," ujistil Pilař.

Reklama

Související témata: