Hlavní obsah

Loni zkolaboval, teď Malý definitivně skončil. Už nikdy nepůjdu na hřiště, hlesl dojatě záložník Dukly

Už od minulého roku věděl, že nad jeho fotbalovou kariérou se zavřela voda. V sobotu za ní záložník Dukly Petr Malý udělal definitivní tečku. Dojemnou. Kouč Luboš Kozel jej v závěrečném domácím utkání sezóny proti Teplicím (5:1) vyslal na trávník na poslední minutu. „Už nikdy nepůjdu na hřiště, tím se to pro mě všechno uzavřelo. Bylo to domluvené, nedalo by se víc. Bohužel nesmím a ani nechci," řekl Malý.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Petr Malý z Dukly (vlevo) v hlavičkovém souboji s žižkovským Janem Zawadou.

Článek
Fotogalerie

Nyní 30letý Malý loni v lednu zkolaboval v zápase Tipsport ligy, musel být bleskově transportován do nemocnice. Prvotní vyšetření zásadní problém nesignalizovala, ta podrobná však bohužel ukázala, že trpí nevyléčitelnou poruchou srdečního rytmu a byl mu voperován kardiostimulátor.

Když v sobotu v 90. minutě nastupoval Malý na hřiště, dočkal se ovací příznivců Dukly, na světelné tabuli běžel sestřih největších momentů jeho kariéry. „Byl jsem dojatý, fanouškům moc děkuji. Stejně tak lidem z Dukly, kteří ukázali, že si mě váží, jsem strašně rád, že to udělali," uvedl Malý, jenž plní roli vedoucího A-týmu.

Na rozlučku se prý připravoval dva měsíce. „Ale víc psychicky, protože fyzicky už to není nic moc. Rozdíl byl velký, jako vedoucí mužstva už fotbal tolik neprožívám, v pozici hráče to bylo složitější," podotkl Malý, jenž si pochvaloval, jak pobyt na trávníku zvládl.

„Stihnul jsem asi dvě přihrávky, ani jednu jsem nezkazil, takže úspěšnost sto procent, to je přece vynikající," culil se Malý. Odchovanec Sparty přišel na Julisku v roce 2008, v dresu Dukly odehrál 69 ligových utkání, ve kterých vstřelil 9 gólů.

Reklama