Hlavní obsah

Kadeřábek Costův úlet nechápal a potvrdil, že jeho odchod do bundesligy je na spadnutí

České Budějovice

Pravý obránce Sparty a české reprezentace Pavel Kadeřábek byl v sobotu v Českých Budějovicích opět nejlepší na hřišti. Výhru favorita stvrdil třetím gólem. Možná to ale byl jeho předposlední zápas ve sparťanském dresu a s Letnou se rozloučí v sobotu proti vršovickým klokanům. Bundesligový Hoffenheim touží po jeho podpisu na smlouvě...

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťan Pavel Kadeřábek a Petr Benát z Českých Budějovic.

Článek

„Zatím jsem hráčem Sparty, takže na tohle nedokážu odpovědět. Nebudu ale zastírat, že jednání probíhají a zájem bych měl. Opravdu ještě není nic hotového. Ve Spartě jsem spokojený, nikam neutíkám. Počkám si, až jak to dopadne,“ řekl po utkání na jihu Čech.

Najít motivaci v utkání na hřišti sestupujícího Dynama prý nebylo tak těžké. „Přijeli jsme pro tři body, potvrzení druhého místo a tím pádem předkola Ligy mistrů. To jsme splnili. Mohli jsme tu vést klidně 3:0 už v 10. minutě, ale neproměnili jsme šance. Góly jsme nakonec dali a zápas jsme měli pod kontrolou. Od Sparty se čeká titul každý rok, takže tahle sezóna je zklamáním, potvrzení druhého místa je opravdu jen malá náplast. Samozřejmě v posledním kole budeme chtít Bohemku porazit už kvůli divákům,“ konstatoval Kadeřábek.

Costův úlet nechápal

Ani on nepochopil, proč v rozhodnutém utkání Costa fauloval Řezáče a byl vyloučen. „Neviděl jsem to přesně, byl jsem na druhé straně, ale nějak na protihráče šlápnul. Byla to zbytečná červená a od Costy klukovina. Je to škoda, zápas jsme měli pořád ve svých rukou,“ kroutil hlavou.

V minulé sezóně byl oporou Sparty, v té končící platilo totéž. Jenže mezi oběma sezónami vidí velký rozdíl. „Nemáme titul... Ale pro mne je super, že jsem začal hrát pravidelně v reprezentaci. To je největší pozitivum. Jiná byla i v tom, že jsem neodehrál všechny zápasy, na rozdíl od té minulé, byl jsem víc než měsíc zraněný, přišel jsem o pět ligových utkání a jedno reprezentační. Dal jsem také méně branek, před rokem pět, teď jen tři,“ pravil smutně.

Dnes večer byli vyhlášeni nejlepší brankář, obránce, záložník a útočník sezóny. Kadeřábek obhájil loňské prvenství. „Vážím si takových anket, protože oceňují naši práci na hřišti. Ale podle mne byl favoritem jablonecký Filip Novák, který dal deset gólů, což je na obránce velká porce. Svoje povinnosti dozadu si také plní perfektně,“ nabídl svůj pohled na anketu Pavel Kadeřábek.

Reklama