Hlavní obsah

Exkluzivní duely z fotbalové ligy jen za příplatek. Šlágry bude vysílat kanál O2 Sport

Praha
Aktualizováno

Revoluce ve vysílání Ligy mistrů, avizovaná zkraje letošního roku, nabrala detailní kontury. Zástupci O2 TV Sport, která zahájí vysílání 15. srpna, v úterý představili nový projekt. Zásadní informace zní: kanál nebude speciálně zpoplatněn, bude součástí všech tří nových tarifů, které budou platné od 1. července. Nejlevnější tarif bude k mání za 299 korun. Kromě Ligy mistrů zakoupila O2 TV práva na tři roky na vybraný zápas z každého kola Synot ligy!

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Radost plzeňských fotbalistů po výhře na Letné, vlevo zklamaný sparťan Konaté. Takové zápasy bude v příští sezóně vysílat placený kanál O2 Sport.

Článek

Prestižní duely Sparty s Plzní nebo derby "S" tedy uvidí pouze diváci na O2 TV Sport (nebo na mobilní televizi O2TV Go). „Koupili jsme na tři roky exkluzivitu na nejlepší zápasy Synot ligy, z každého kola diváci zhlédnou nejlepší utkání v přímém přenosu. Samozřejmostí je kvalita HD, divák si navíc bude moct zvolit úhel pohledu. Stane se sám režisérem, zápas bude moct sledovat například z pozice brankáře z kamery za brankou," uvedl ředitel O2 TV Sport Marek Kindernay.

Jedna z kamer bude umístěna na tribuně, další dvě budou přinášet záběry z pohledu brankářů. Na všech streamech přitom poběží stejný komentář. Fanouškům bude k dispozici i běžný přenos, který bude stříhat mezi jednotlivými kamerami.

Co musí fanoušci udělat pro to, aby mohli sledovat Ligu mistrů a vybraný duel Synot ligy? Stačí zvednout telefon, vytočit infolinku O2 a produkt objednat. Nebo zajít do prodejny. Kanál O2 TV Sport nebude speciálně zpoplatněn, stane se součástí všech tří tarifů, které budou platit od 1. července. Ceny tarifů jsou následovné: 299 korun (M), 399 korun (L) nebo 749 korun (XL), dle šíře nabízených programů. Tudíž nejlevnější varianta, jak si zajistit sledování Ligy mistrů a vybraného duelu kola Synot ligy, bude za 299 korun měsíčně.

Kanál zahájí provoz 15. srpna, tedy po startu nového ročníku Synot ligy, úvodní kola však už budou moct zákazníci O2 TV shlédnout na tzv. promo módu kanálu O2TV Sport.

ČT už nemá první volbu

Z výše uvedeného vyplývá, že derby pražských "S" mezi Spartou a Slavií nebo atraktivní střety Plzně se Spartou uvidí pouze zákazníci O2 TV. Minimálně dva zápasy z každého kola musí běžet na volně dostupném kanálu. Dříve měla právo volby nejzajímavějšího utkání z každého kola Česká televize.

Kdy chce O2 TV Sport přímé přenosy z tuzemské ligy vysílat? „V letních měsících počítáme s nedělním programovým blokem od 19:00, v zimě potom od 15:00," uvedl Kindernay.

Přenosy budou doplněné studii, jehož obsahem budou rozbory zápasu, nebude chybět populární elektronická tužka. Jakékoli situace v utkání si divák O2 TV Sport bude moct sám během přenosu zpětně přehrát znovu.

V nabídce i Champions League a Premier League

O2 již dříve oznámila, že bude vysílat po tři následující sezóny také fotbalovou Ligu mistrů (kromě toho i nadále anglickou Premier League, mistrovství světa v rallye či tenisové turnaje ATP a WTA).

Jak budou konkrétně vypadat přenosy z Ligy mistrů? Co všechno O2 TV Sport divákům nabídne za vychytávky? Zákazníci budou mít k dispozici kompletní menu zápasů Ligy mistrů daného hracího dne, podle chuti se rozhodnou, jaký budou sledovat, nebo mezi jednotlivými duely libovolně přeskakovat. Budou si také moct zvolit kameru, ze které chtějí utkání sledovat.

Český komentář budou mít dvě utkání, zbylá budou s komentářem originálním. Společnost O2 TV odvysílá 130 zápasů včetně finále a obou semifinále. Výjimkou bude vždy jedno úterní utkání každý týden, které poběží na České televizi. Také veřejnoprávní televize odvysílá semifinále a finále.

Práva na Ligu mistrů dosud měla Prima s Českou televizí, kterým v létě vyprší dosavadní kontrakt.

Reklama

Související témata: