Hlavní obsah

Film o Dukle se na festivalu v Rio de Janeiru zařadil vedle dokumentu o Messim

Praha

Pražská Dukla se znovu vrátila do Jižní Ameriky, i když jen v rámci 6. ročníku fotbalového filmového festivalu CINEfoot 2015. O víkendu tam byl uveden dokumentární film s názvem Hrdý na svůj klub. Společně s dokumentem reprezentovali Duklu Praha v Brazílii také internacionál Josef Jelínek a Petr Procházka, ředitel Klubu přátel Josefa Masopusta.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Legendární český fotbalista Josef Masopust s trofejí FIFA pro mistra světa.

Článek

Příjemná mise. V brazilském Rio de Janeiru klub reprezentovalo duo Josef Jelínek, bývalý reprezentant a hráč Dukly Praha, a Petr Procházka, ředitel Klubu přátel Josefa Masopusta, který se podílel na vzniku celého filmu Hrdý na svůj klub.

"Velmi si vážíme, že byl náš film vybrán na tak prestižní festival, který slavnostně odstartoval novým dokumentem o Lionelu Messim. Dukla Praha se o víkendu vrátila po dlouhých letech prostřednictvím tohoto filmu do Jižní Ameriky, kde v padesátých a šedesátých letech proslavila celou naši republiku. Děkujeme Klubu přátel Josefa Masopusta, že umožnil odlet malé delegace v čele s Josefem Jelínkem, což bylo podmínkou pořadatelů tohoto festivalu," uvedl producent filmu Petr Studénka.

Příběh Dukly je zpracovaný jako 75minutový archivní střihový dokument, jenž mapuje šest dekád fotbalové historie a vývoje slavného klubu s jeho vrcholy i pády od roku 1948 až po současnost.

Dokument je sestaven z vyprávění dosud žijících legend - hráčů, trenérů a funkcionářů Dukly, archivních obrazových a zvukových materiálů, videomateriálů, fotografií...

Hlavními postavami příběhu jsou Josef Masopust, Svatopluk Pluskal, Ladislav Novák, Ivo Viktor, Rudolf Kučera, Zdeněk Nehoda, Ladislav Vízek, Jan Fiala, Josef Jelínek, Jan Geleta, František Štambacher, Miroslav Jícha, Rudolf Kocek, Luděk Macela, a další.

Reklama

Související témata: