Hlavní obsah

Statistika: Dukla si zastřílela, plejmejkrům dál vládne Dočkal

Praha

Hrdiny víkendu nebylo těžké určit. Titulu Výkon 29. fotbalové Synot ligy se v hodnocení oficiálního webu soutěže dočkal slovinský útočník Elvis Bratanovič, který mistrovské Plzni vstřelil hattrick. Týmem kola je pak díky vysoké výhře nad Teplicemi pražská Dukla. Další individuální statistiky ovládli sparťan Dočkal, ostravský Sivrič a hradecký Schwarz.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťan Bořek Dočkal proměňuje penaltu proti Dukle.

Článek
Fotogalerie

Klokani využili mistrovské kocoviny Plzně a Elvis Bratanovič jim vystřílel výhru 3:2. Slovinec na svůj první ligový hattrick spotřeboval pět střeleckých pokusů. Všechny střely na branku ale skončily za zády brankáře Kozáčika. Bratanovič navíc rozdal 10 přesných přihrávek a vyhrál devět osobních soubojů.

Dukla porazila Teplice 5:1. Měla 20 střeleckých pokusů a celkem osm z nich mířilo mezi tři tyče. Dukla tedy měla díky pěti trefám parádní úspěšnost střelby na branku - 62,5%. Vycházela jí také kombinace. Z celkových 605 přihrávek jich 530 našlo svého adresáta.

V porovnání s domácím utkáním proti Slovácku si sparťan Bořek Dočkal v Českých Budějovicích v Chance indexu pohoršil, ale ne výrazně. Na hřišti Dynama dosáhl na úctyhodných 38 bodů a s přehledem obhájil prvenství v rubrice plejmejkrů.

Baník prohrál v Jihlavě hladce 0:4, jeho hráč Matej Sivrič se však stal nejrychlejším mužem kola. Ve sprintu naběhal úctyhodných 436 metrů. Maratoncem kola se pak stal zástupce Hradce Králové. Třiadvacetiletý záložník Hradce Petr Schwarz proti Slavii urazil celkovou vzdálenost 12 771 metrů. Pro Schwarze přitom šlo o jeho vůbec první ligový start v základní sestavě, dosud měl odehráno jen 10 minut z předchozího kola proti Liberci...

Reklama