Hlavní obsah

Vlček: Ze Sparty se nepoděláme

Nervozita fotbalových fanoušků nejen v Praze roste. Blíží se totiž tradiční pražské derby Slavia - Sparta, které v neděli na Strahově napíše už 148. ligové pokračování. Favorit je jako obvykle nejistý, dlouhodoběji úspěšnější je Sparta. Naposledy Slavia svého slavnějšího soupeře v lize porazila před šesti lety. "Je na čase to změnit," říká útočník Slavie Stanislav Vlček.

Foto: Slavia Praha

Stanislav Vlček

Článek

Je nyní vhodná doba porazit Spartu? Když se po špatných výsledcích zvedá?

I kdyby Sparta byla ve srabu, tak se na derby koncentruje na sto a víc procent. Stačí si vzpomenout na minulé derby, kdy jsme po sérii několika porážek dokázali proti jasnému favoritovi zápas zremizovat.

Jakou roli může hrát nedávný příchod nového sparťanského trenéra?

V posledních dvou zápasech bylo vidět, jak hráči jezdili po zadku. To je ale asi normální s příchodem nového trenéra, je to nová motivace pro všechny hráče. Určitě bude nasazení maximální. Znovu ale opakuji, že to nebude v derby rozhodovat. Rozhodně se ze soupeře nepoděláme.

Do derby jdete s dvoubodovým náskokem před Spartou, což obvykle tak nebývá...

Já jen doufám, že tenhle náskok ještě o tři body zvýšíme. Ale bude to o štěstí, komu bude přát.

Týmy Sparty i Slavie v posledním kole nastřílely dohromady deset gólů. Čekáte ofenzivní smršť?

Sparta dozadu moc hrát neumí, navíc trenér Griga se snaží týmu vštěpit ofenzivní hru. To samé platí pro nás, my žádného zanďoura hrát nebudeme. Věřím, že si divák přijde na své a padne hodně gólů.

Jaký je váš tip?

Vyhrajeme 3:2.

Reklama

Související témata: