Hlavní obsah

Kat Sparty prodloužil smlouvu v Plzni, k Holendovi se vrací i Ďuriš

Aktualizováno

Hrával za Spartu a před odchodem do Ruska si na Letné vysloužil přezdívku Gólenda. Během této sezóny se však fotbalový útočník Jan Holenda stal oporou konkurenční Plzně a v rozhodující bitvě o ligový trůn dokonce vstřelil Spartě vítězný gól. Viktoria proto neváhala a prodloužila s Holendou smlouvu do června 2017. Ještě o rok déle bude v Plzni působit Michal Ďuriš, který se po sezóně vrátí z hostování v Mladé Boleslavi.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský útočník Jan Holenda (vlevo) a Mario Holek ze Sparty.

Článek

Viktoria už myslí na příští sezónu a kvalifikaci o Ligu mistrů. Prodloužení smluv s dvěma hráči je toho prvním důkazem.

„S oběma šlo o krátké jednání, všechny strany měly na podepsání kontraktů velký zájem. Honza Holenda odvedl Viktorce především v jarní části sezóny vynikající služby a zabojoval o pozici útočné jedničky. V součtu s vynikající tréninkovou morálkou a Honzovou velkou chutí v Plzni pokračovat se pro klub jednalo o jasné rozhodnutí," avizuje pro klubový web Adolf Šádek, generální manažer Viktorie.

Michal Ďuriš pak o víkendu odehraje poslední zápas za Mladou Boleslav, v červnu se již bude hlásit do přípravy v týmu ligových šampiónů.

„Míša prokázal i na hostování v Boleslavi své fotbalové kvality, k Viktorce i k regionu ho navíc pojí silný vztah. Jedná se o slovenského reprezentanta, který směrem do ofenzivy může zastat hned několik postů. Jsme velmi rádi, že se tento bojovník do kádru vrací a bude trenérovi k dispozici hned od startu letní přípravy," dodává Šádek.

Holenda našel špičkově fungující klub

Holenda si prodloužení smlouvy nadělil jako přídavek k zisku mistrovského titulu. „Z mé strany nebylo o čem přemýšlet. V Plzni jsem našel špičkově fungující klub, výborné spoluhráče a hlavně vysoké ambice. Zisk titulu byl jedním z nejhezčích okamžiků mé fotbalové kariéry, nyní se pokusím ze všech sil pomoci k další úspěšné sezóně. Naším cílem je jednoznačně postup do evropských pohárů, tomu bude celá letní příprava podřízena," libuje si.

Ďuriše spolu s Wágnerem vyměnila Plzeň před sezónou za mladého Chramostu. Jenže zatímco Ďuriš zatím skóroval za Boleslav čtyřikrát a Wágner dokonce desetkrát, často zraněný Chramosta přispěl Plzni k titulu jen třemi podzimními trefami a na jaře téměř nehraje. Ďurišův návrat je pro Plzeň logickým krokem.

Ďuriš chce Bolce na rozloučenou pojistit Evropu

„S vedením Viktorky jsme se s předstihem dohodli, že se v létě opět připojím k Plzni. V Boleslavi jsem prožil krásný rok, ze všech sil se budu snažit v sobotu pomoci týmu k definitivě předkola Evropské ligy. To by za mě bylo ideální loučení, Boleslav si tento úspěch bezesporu zaslouží," plánuje Ďuriš.

„K Plzni mám srdeční vztah, klub i město jsem jednoduše vzal za své. Budu se snažit, abych přispěl k dalším úspěchům. V dresu Viktorky jsem zažil evropské poháry a tyto okamžiky si budu chtít zopakovat," ujišťuje slovenský reprezentant.

Reklama

Související témata: