Hlavní obsah

Costa následoval Petrželu, za šlápnutí na protihráče si třikrát nekopne

Praha
Aktualizováno

Šlápnutí na protihráče je daleko za hranicí fair pplay. Přesvědčil se o tom také Costa Nhamoinesu, zimbabwský fotbalista pražské Sparty. Letenský obránce dostal za ošklivý faul na českobudějovického Řezáče ve víkendovém ligovém duelu trest na tři soutěžní duely. Disciplinárka tak dodržela stejný metr jako v případě plzeňského Milana Petržely, který v průběhu jara šlápl na slávistu Keniju.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťané David Lafata a Costa oslavují gól na 2:0 v Budějovicích, kde Afričan později předvedl nesmyslný faul.

Článek

Nesmyslný zákrok. Sparta byla v Českých Budějovicvích jasně lepší a měla zápas ve svých rukou. O to více byl Costův zkrat nepochopitelný.

"Něco takového si rozhodně nesmí dovolit. Musí počítat i s interním trestem," avizoval hned po zápase trenér Zdeněk Ščasný.

Ani stopka na tři zápasy od disciplinárky hříšníka logicky neminula. Costa tak bude Spartě chybět nejen v sobotním utkání posledního ligového kola proti Bohemians Praha, ale hlavně ve dvou úvodních kolech nového soutěžního ročníku. A vzhledem k tomu, že celé jaro se Afričan ani nepřiblížil svojí loňské fromě, může to ohrozit i jeho pozici v základní sestavě.

V létě navíc Costovi končí na Letné smlouva a novou ještě nemá...

Souhlasíte s výší trestu pro Costu?
Ne, trest by měl být nižší
5,7 %
Ano, trest je adekvátní
20,8 %
Ne, trest by měl být vyšší
73,5 %
Celkem hlasovalo 1699 čtenářů.

Reklama

Související témata: