Hlavní obsah

Sparta přemýšlela nad Finkem, nakonec prodloužila smlouvu se Ščasným. Na dobu neurčitou

Praha
Aktualizováno

Trenér Zdeněk Ščasný povede fotbalisty Sparty i v příští sezóně. Vedení klubu údajně zvažovalo také variantu s německým koučem Thorstenem Finkem. Ščasný v průběhu jara na Letné nahradil svého předchůdce Vítězslava Lavičku, a přestože mužstvo nedovedl k obhajobě mistrovského titulu, vedení v čele s majitelem klubu Danielem Křetínským mu nakonec dalo přednost před spoluprací se zahraničním koučem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zdeněk Ščasný by měl dál vést fotbalisty Sparty...

Článek

Vedení Sparty ve čtvrtek vpodvečer potvrdilo očekávanou infromaci. S trenérem Zdeňkem Ščasným se domluvilo na novém kontraktu. Kouč, který převzal áčko v polovině dubna, tak bude pokračovat i v dalším období. Smlouva bude podepsána s trváním na dobu neurčitou.

„Je to pro mě velká čest. Jako velkou výzvu jsem ostatně bral i možnost vést Spartu v sedmi závěrečných kolech tohoto ligového ročníku. S vedením klubu jsme měli jasně stanovená pravidla, věděl jsem, že před koncem sezóny padne finální rozhodnutí o mém případném setrvání. Jednání byla oboustranně transparentní a korektní," pochvaluje si Ščasný.

Na lavičce tak zůstává navzdory tomu, že mužstvo nedovedl k obhajobě mistrovského titulu.

„Samozřejmě jsem si přál v trenérské pozici ve Spartě setrvat a jsem rád, že budu moct pokračovat v tom, co jsem na Letné začal. Uvědomuju si ale, že je to velký závazek a že nás čeká hodně práce," dodává Ščasný.

Fink si vybral Austrii

Klíčové rozhodnutí padlo na Letné během středy.

Německý server Sport24 dnes napsal, že Pražané jednali také s německým trenérem Thorstenem Finkem, bývalým koučem Basileje či Hamburku. Muž, který naposledy vedl Nikósii, ovšem míří do vídeňské Austrie.

„Fink to má blíž z Mnichova a nebude se muset znovu učit nový jazyk po dobrodružství v APOELu," uvedli Němci.

Daniel Křetínský nedávno potvrdil, že by se mu zamlouval také Erik ten Hag. Nizozemský expert však z juniorky Bayernu Mnichov zamířil do Utrechtu, kde bude nejen trenérem, ale také sportovním ředitelem.

Léto bude hodně krátké

Varianta se Ščasným zvítězila, čas pro zahraničního kouče ještě ve Spartě nenastal.

Letní příprava bude krátká, již koncem července čeká Letenské třetí předkolo Ligy mistrů.

„Čeká nás hrozně moc práce - a není dost času. Pracuju standardně, dávám vedení tipy na posily, příprava je vypracovaná," poukázal Ščasný dvě kola před koncem ligy, když ještě neměl jistotu prodloužení smlouvy.

Reklama

Související témata: