Hlavní obsah

Platební morálka se lepší, všechny kluby fotbalové ligy získaly licenci pro příští ročník

Praha

Všech šestnáct týmů fotbalové ligy dostalo licenci pro příští ročník, čtyři z nich až po odvolání. Podle Stanislava Rýznara, licenčního manažera Fotbalové asociace České republiky (FAČR) se zlepšila platební morálka jak mezi kluby navzájem, tak vůči hráčům. O licenci pro postupující týmy z druhé nejvyšší soutěže se rozhodne v červnu.

Foto: Jaroslav Loskot, ČTK

Nejen fotbalisté Jihlavy se radují. Všechny ligové kluby získaly licenci pro příští ročník...

Článek

Licenční řízení pro příští soutěžní ročník 2015/16 je k pátku ukončeno, FAČR jeho výsledek odesílá v pátek příslušnému oddělení UEFA.

V první vlně šlo o stávající účastníky Synot ligy. Licenční komise nejprve vyhověla dvanácti žadatelům (klubům) o udělení licence a dalším čtyřem licenci neudělila - v jednom případě z důvodu nesplnění legislativních kritérií a v dalších třech kvůli nesplnění kritérií finančních.

V odvolacím řízení před licenčním tribunálem ovšem všichni neúspěšní žadatelé uspěli se svým odvoláním a dodatečně získali licenci nezbytnou pro účast v příštím soutěžním ročníku Synot ligy.

Rýznar: Platební morálka se zlepšila

„Letošní licenční řízení s kluby Synot ligy přineslo několik pozitivních zjištění. Týká se to zejména zlepšené platební morálky mezi kluby navzájem a také vůči hráčům," uvedl Stanislav Rýznar, licenční manažer FAČR.

Postup do nejvyšší soutěže si vybojovaly Olomouc a Varnsdorf. Zatímco Sigma se vrací po roce, Varnsdorf nemá odpovídající stadión a ještě se nerozhodl, zda vůbec bude o start v první lize a tím pádem i o výstavbu nového stánku usilovat.

Licenční řízení se stávajícími účastníky Fotbalové národní ligy, ČFL a MSFL v současné době probíhá s tím, že bude ukončeno ve druhé polovině června.

Reklama

  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice zítra 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články