Hlavní obsah

Jak se vám líbí? Plzeňákům cinknou broušené skleněné medaile potažené zlatem

Praha

Titul mají jistý, již dvě kola před koncem se stali mistry. Fotbalisté Plzně se tak mohou těšit na další oslavy, které propuknou po sobotním závěrečném duelu s Příbramí. Během oficiálního dekorování nových šampiónů si viktoriáni pověsí na krk zbrusu nové medaile. Jsou ze skla, pečlivě vybroušené a na lemu potažené zlatem.

Foto: synotliga.cz

Zbrusu nová medaile nachystaná pro plzeňské šampióny.

Článek
Fotogalerie

Nejen oslava titulu, ale také loučení kapitána Pavla Horvátha s bohatou kariérou. Plzeňáci se mohou těšit, že se jim na krku nebudou houpat jen tak nějaké tuctové placky, ale pozoruhodná dílka.

Poprvé v historii samostatné české nejvyšší soutěže se mistři dočkají skleněných medailí. Na tvorbě broušených skvostů se výraznou měrou podílel generální partner soutěže, skupina Synot. Právě nový titulární partner myšlenku revolučních medailí prosadil a realizoval.

„Je to skutečně unikát. A to především z pohledu použitého materiálu. Sklo při tvorbě medailí není nejčastější volbou. My jsme však s výsledkem nadmíru spokojeni. Troufnu si tvrdit, že medaile jsou svým pojetím skutečnou odměnou za vydařenou sezónou," poukazuje Daniel Hajný, ředitel komunikace profesionálních soutěží.

Hajný věří v pozitivní ohlasy

Pečlivě broušené skleněné kousky jsou na svém lemu potaženy zlatem. Broušení a gravírování trvalo několik dnů. Průměr skleněné medaile je 8,1 centimetru a její váha se blíží patnácti dekům.

Viktoria pak dostane také zvětšenou repliku této medaile. „Hluboce si vážím srdečného a přátelského přístupu týmu ke spoluhráči, kolegovi a kamarádovi Mariánu Čišovskému, kterému bych velmi rád touto cestou také já vyjádřil velkou podporu v boji s těžkou nemocí," uvedl za skupinu Synot podnikatel a senátor Ivo Valenta.

„Věřím, že na novou formu medailí bude pozitivní ohlas. Skleněných se dočkali i finalisté Poháru FAČR Liberec s Jabloncem a jejich reakce byly rozhodně příjemné," dodal Hajný.

Reklama

Související témata: