Hlavní obsah

Ml.Boleslav - Jihlava 3:0Mladá Boleslav porazila Jihlavu a zajistila si Evropskou ligu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
45. Klobása 1 : 0
65. Ščuk 2 : 0
79. Magera 3 : 0
Záznam online reportáže

Mladá Boleslav

Fotbalisté Mladé Boleslavi porazili v posledním 30. kole první ligy Jihlavu 3:0 a uhájili čtvrté místo tabulky zaručující start ve druhém předkole Evropské ligy. Svěřence Karla Jarolíma doma poslal do vedení na konci první půle Stanislav Klobása a náskok pojistili po změně stran Bosňan Jasmin Ščuk a kapitán Lukáš Magera.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Autor prvního gólu Antonín Klobása z Boleslavi a brankář Jihlavy Jan Hanuš (vpravo).

Článek

Boleslav potřebovala k udržení poslední pohárové pozice získat minimálně stejně bodů jako pátá Příbram, která nakonec prohrála 2:5 na půdě mistrovské Plzně.

Středočeši začali aktivně, ale z úvodního náporu kromě tyčky Zahustela nic nevytěžili a od dvacáté minuty se museli strachovat. Jihlava pětkrát v krátkém sledu ohrozila branku a gólman Hruška dvakrát vyrazil těžký pokus na roh. Na konci poločasu se hra zase otočila a domácím vyšla parádní akce. Magera poslal dopředu Bartla, ten individuálně prošel do pokutového území a jeho střela by těsně minula branku. K míči se však dostal mladý útočník Klobása a ve svém druhém ligovém utkání podruhé skóroval.

Ve druhé půli už Boleslav hru kontrolovala a předváděla svůj nejlepší výkon za několik posledních týdnů. A u všeho podstatného byl kapitán Magera. Před druhým gól poslal za obranu Ščuka, který nedal vybíhajícímu brankáři Hanušovi šanci a jen lehce píchl míč kolem něj. Vrcholný moment si Magera nachystal na 79. minutu, kdy se po centru Bořila položil do vzduchu a z voleje prudce napálil míč přesně k tyči.

Boleslav mohla vyhrát ještě vyšším rozdílem, ale zahodila řadu možností. Jen střídající Ďuriš v poslední dvacetiminutovce neproměnil tři stoprocentní šance. Přestože se Jihlava prezentovala otevřeným fotbalem, tak ukončila sezonu čtvrtou porážkou z posledních pěti kol.

FK Mladá Boleslav - Vysočina Jihlava 3:0 (1:0)
Branky: 45. Klobása, 65. Ščuk, 79. Magera. Rozhodčí: M. Paták - Wilczek, Kotalík. ŽK: Mendy, Klobása - Kliment. Diváci: 2418.
M. Boleslav: Hruška - J. Kysela, Křapka, Kúdela, Mendy (71. Bořil) - Ščuk, Štohanzl (35. Bartl) - Zahustel, Magera, Vacek - Klobása (70. Ďuriš). Trenér: K. Jarolím.
Jihlava: Hanuš - Kukol, Kryštůfek, J. Krejčí, Hybš - Kučera, Šulek (80. Demeter) - Kliment, Nerad (61. Batioja), Fulnek - Mešanovič (66. Harba). Trenér: Klusáček.

Reklama

Související témata: