Hlavní obsah

Brno - Jablonec 2:3Třetí Jablonec ukončil sezónu výhrou v Brně

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Novák 0 : 1
14. Doležal 0 : 2
43. Doležal 0 : 3
72. Sýkora 1 : 3
81. Jugas 2 : 3
Záznam online reportáže

Fotbalisté třetího Jablonce zvítězili ve 30. kole první ligy v Brně 3:2. V zápase zcela rozdílných poločasů získal Baumit tříbrankový náskok po dvou gólech Martina Doležala a jedné trefě Filipa Nováka. Po změně stran Zbrojovka snížila po zásazích Jana Sýkory a Jakuba Jugase.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Jablonce se radují z gólu proti Brnu. Zleva Daniel Rossi a autor branky Martin Doležal z Jablonce.

Článek

Jednoznačný ráz dala zápasu hned první čtvrthodina. V ní Jablonec domácí přehrával kombinační souhrou, přehledem, individuální technikou a jednoduchým přechodem do protiútoků. Už v 6. minutě Pospíšil obešel ve středu pole tři hráče Brna a přesnou přihrávkou našel za obránce nabíhajícího Nováka, který překonal bezmocného Melichárka. Jablonecký bek se v lize trefil pojedenácté v sezoně.

Po chybném rozehrání domácích zadáků získal v souboji s Kerestešem ve 14. minutě míč Masopust. Přesným centrem z pravé strany našel volného Doležala, jenž přehodil brněnského brankáře a přidal druhou branku.

Zbrojovka se herně trápila a dlouho nedokázala založit kloudnou akci. Snaha o protiútok končila hned v zárodku na nepřesné přihrávce. Z výkonu Brňanů nejvíce vynikala bezradnost. Za celý úvodní poločas zahrozil po Moukanzově dlouhém centru jen ve 20. minutě Vávra, jehož střela těsně minula branku.

Po získání dvoubrankového náskoku hráli Severočeši ještě ve větší pohodě. Jejich herní převahu vyjádřil před koncem poločasu po Rossiho centru pohotový střelec Doležal třetím gólem.

Po změně stran Zbrojovka stačila se soupeřem srovnat krok a získala územní převahu. V 70. minutě po zmatcích v jablonecké obraně trefil Sýkora tyčku a tentýž hráč o dvě minuty později překonal přízemní střelou brankáře Špita.

Devět minut před koncem vykřesal naději na zvrat druhým gólem Jugas. Vyrovnat se už aktivně hrajícím Brňanům nepodařilo a na závěr ligové sezóny si připsali třetí porážku za sebou.

Zbrojovka Brno - Baumit Jablonec 2:3 (0:3)
Branky: 72. Sýkora, 81. Jugas - 14. a 43. Doležal, 6. F. Novák. Rozhodčí: Příhoda - Peřina, Černý. ŽK: Moukanza - Čížek. Diváci: 3562.
Brno: Melichárek - Malík (46. Schuster), Jugas, Košťál (48. P. Buchta), Keresteš - Kopůnek, Zavadil - Vávra (78. Brigant), Moukanza, Sýkora - Čtvrtníček. Trenér: Kotal.
Jablonec: Špit - Romera, Pernica, Kysela (82. Mišůn), F. Novák - Rossi, Greguš - Masopust (71. Čížek), Kopic, M. Pospíšil (66. Mingazov) - Doležal. Trenér: Šilhavý.

Reklama

Související témata: