Hlavní obsah

Že jsem neměl šanci a kluci mi nepřihráli? Měl jsem si vybrat lepší prostor, nešetřil se Škoda

Radek MalinaSport.czPrávo

Jediný náznak šance, jinak nic. Trávník stadiónu v Edenu opouštěl útočník Slavie Milan Škoda sice v tričku Král Milan, které dostal od fanoušků pražského klubu, ale jinak byl značně roztrpčen. Pražané doma ligovou derniéru nezvládli a podlehli Slovácku (1:3). Jejich devatenáctigólový útočník se navíc do šance na vylepšení střelecké bilance vůbec nedostal, a protože kanonýr Sparty David Lafata se gólově prosadil, na vysněnou trofej pro nejlepšího střelce Škoda nedosáhl.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Útočník Slavie Milan Škoda po porážce v posledním kole Synot ligy.

Článek

Jste hodně zklamaný z mrzutého loučení s uplynulým ročníkem nejvyšší soutěže?

Rozlučka rozhodně ideální nebyla, nechtěli jsme se loučit porážkou. Zápas se Slováckem byl takovou kopií celé sezóny. Začali jsme slušně, jenže pak jsme inkasovali a hrálo se nám mnohem hůře. Celý ročník byl podobný. Měli jsme ligu dobře rozehranou, ale pak přišla série porážek a už jsme se těžko zvedali.

Na dálku jste bojoval o trofej pro nejlepšího střelce soutěže s Davidem Lafatou ze Sparty, který se v posledním kole proti Bohemians 1905 prosadil a posunul gólový účet na dvacet, zatímco vy jste zůstal na devatenácti. Je to pro vás rozčarování?

Bezprostředně po utkání mě netrápí, že trofej nemám, ale spíše prohra. V neděli už mě to ale asi mrzet bude.

Spoluhráči vám v souboji o trofej pro nejlepšího střelce příliš nepomohli. Za celý zápas jste neměl jedinou příležitost a kloudné přihrávky jste se nedočkal.

Je fakt, že jsem se proti Slovácku do šancí nedostal. Asi je to moje chyba. Nedokázal jsem si vybrat lepší prostor.

Defenziva Slovácka vás hlídala velmi pozorně, při obranných standardních situacích si vás pokaždé našel kanonýr soupeře Libor Došek. Znervózněli vás protihráči hodně?

Myslím, že šlo o standardní přístup jako v kterémkoliv jiném zápase. Jednou jsem se po rohu málem k míči protlačil, ale jen jsem ho slabě líznul. Po přestávce jsme pak šli dva na jednoho, tak jsem na Keniju řval, aby mi přihrál. Ale dělal kličku a o míč přišel.

Měl jste během zápasu přehled, zda se David Lafata gólově prosadil?

Ne. Nevěděl jsem nic. Ale chci mu alespoň touhle cestou pogratulovat.

Trávník jste opouštěl v tričku s nápisem Král Milan vyzdobený vaší podobiznou a korunou. Potěšil vás dárek od fanoušků?

Udělali mi velikou radost. Užil jsem si děkovačku. Ale fakt, že jsme nedokázali sezónu zakončit vítězstvím, vše kazí.

Ještě v minulé sezóně jste nastupoval na postu obránce, kam vás z postu útočníka trenéři přeřadili. Je devatenáct branek po návratu na hrot velkou satisfakcí?

Před rokem jsem si ani ve snu nepředstavoval, že bych se jednou mohl střelecky prosazovat podobným způsobem. Na druhou stranu jsem své působení v obraně vnímal jako výpomoc z nouze týmu na určitou omezenou dobu. A když se mi vydařila letní příprava před nynější sezónou, byl jsem hodně optimisticky naladěný. Věřil jsem si. Devatenáct branek je super bilancí. Ale pořád je to takové poloviční. Nemáme týmový úspěch, nejlepším střelcem jsem se také nestal.

Budete o korunu pro nejlepšího střelce tuzemské soutěže usilovat i v příští sezóně? A bude to v dresu Slavie?

Aktuálně mám o své budoucnosti informace hlavně z novin. Vážně nic konkrétního nevím. Přípravu na nový ročník začnu ve Slavii. Asi.

Reklama