Hlavní obsah

Chci ve Slavii zůstat. Ale rozhodne vedení, připouští trenér Beránek, že jistotu nemá

Radek MalinaSport.czPrávo

Jedenáctá příčka v konečném účtování nejvyšší fotbalové soutěže trenéra pražské Slavie Miroslava Beránek nijak nenadchla. Po loňském červnovém nástupu do klubu a následném vynikajícím rozjezdu sezóny doufal v lepší výsledek. Nicméně klub by opouštěl nerad. „Chci pokračovat. Smlouva mi běží. Ovšem pokud dojde vedení k jinému závěru, budu rozhodnutí respektovat," pronesl osmapadesátiletý trenér po sobotní nevydařené rozlučce se sezónou, v níž Slavia podlehla Slovácku (1:3).

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Slavie Miroslav Beránek se zlobí...

Článek

Sobotnímu krachu předcházel zisk devíti bodů ze čtyř zápasů. Svěřenci Miroslava Beránka prohráli ve 27. kole v Příbrami vlastním gólem Bílka z poslední minuty. „Proti Slovácku jsme chtěli navázat na poslední zlepšené výkony i výsledky. Jenže soupeř skóroval z první akce. Po inkasované brance jsme byli nervóznější. O přestávce jsme se snažili tým probrat slovně a připravovali i různé herní varianty, jenže po druhém gólu v naší síti jsme se do zápasu dostávali jen složitě," posteskl si Beránek při rekapitulaci utkání.

Zatímco Pražané se prakticky nedostali do šance, Slovácko ukázalo mimořádnou produktivitu. „Soupeř nás nemilosrdně trestal. Prakticky každá rána Slovácka končila gólem," lamentoval Beránek a připustil, že tým mohla poznamenat i příležitost kanonýra Milana Škody vybojovat trofej pro nejlepšího ligového střelce. „Je možné, že to mohlo poznamenat celý tým. Pro Milana bylo vítězství v soutěži o nejlepšího kanonýra důležité. Je jasné, že když už byl tak blízko, chtěl uspět. Cítil jsem z něj před zápasem, že je nervóznější než kdykoliv jindy," vyprávěl Beránek.

„Ale zvládnout těžké situace dělá tým i hráče. My jsme byli málo konstruktivní. Milan potřebuje míče do velkého vápna, které tentokrát nedostal. Každý náš centr končil na prvním protihráči. Na druhou stranu v některých zápasech si Škoda připravil gólovou šanci sám po dlouhém jednoduchém nákopu, což se tentokrát nestalo ani jednou," přemítal Beránek.

Beránek: Podařilo se vytvořit kostru, zdravé jádro

Byl zklamaný, že Slavia skončila v tabulce až na jedenácté příčce. „Měli jsme jiné představy. Záměrem bylo tým stabilizovat a vytvořit určitou kostru, zdravé jádro, což se podařilo. Výsledky měly být lepší. O tom není sporu," přiznal Beránek.

Slavia přitom po pěti kolech soutěže držela první místo. Jen jednou prohrála a získala i skalp Plzně, nového mistra. „Začátek ligy jsme měli výborný a možná i pod dojmem skvělého rozjezdu se očekávání výrazně zvětšila," přemítal Beránek.

Jenže pak přišla série pěti proher. A podobný výpadek si tým neodpustil ani v jarním průběhu ligy. „Něco podobného by se nám stávat nemělo. Nicméně si velmi cením, že jsme se dokázali i z těžkých proher zvednout," říkal trenér Slavie.

Jeho kontrakt běží dál, tudíž by měl být i na startu přípravy naplánované na 17. června. Zákulisím se však prakticky v průběhu celého jara nesly zvěsti o plánech klubového vedení provést na trenérském postu změnu. „Myslím, že je na co navázat. Nerad odcházím od rozdělané práce a z boje už vůbec utíkat nehodlám. Jednoznačně chci ve Slavii pokračovat. Ale pokud se vedení rozhodne pro změnu, budu to respektovat," pokrčil rameny Beránek.

Reklama

Související témata: