Hlavní obsah

Teplice si vybraly kouče Vavrušku kvůli odvaze: Překvapilo nás, že je ochoten odejít z Liberce

Teplice

Nečekanou zprávu vyslaly do fotbalového prostředí Teplice. „Naše prvoligové mužstvo od nové sezóny převezme nový hlavní trenér David Vavruška, naposledy působící ve Slovanu Liberec,“ oznámil ředitel teplického klubu Petr Hynek po prohraném zápase posledního kola tohoto soutěžního ročníku Synot ligy s Hradcem Králové.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Nový kouč Teplice David Vavruška.

Článek

Vavruška, který nahradí v Teplicích odcházejícího Petra Radu, oslavil ve středu s libereckým týmem triumf v Poháru FAČR, zaručující účast v pohárové Evropě. O to víc je nevídané, že jej přetáhly právě Teplice.

„I já jsem byl překvapen, že je David Vavruška ochoten odejít z Liberce a opustit tamní klub. Ani jsme zpočátku neměli myšlenku, že bychom tzv. šli do trenéra, který je vázaný jinde," přiznal sportovní ředitel Teplic Jan Skýpala.

„Ale známe se osobně deset let. A pan Vavruška dal najevo, že by měl o práci v Teplicích zájem. Moc nás to potěšilo zvlášť v kontextu toho, že bylo patrné, že se s panem Radou nedohodneme na pokračování jeho angažmá," vysvětlil Skýpala.

Trenér nové generace

Příchod nového kouče nadšeně vítá ředitel Hynek: „Líbí se nám odvaha pana Vavrušky, který vstoupil do ligy s cílem prosadit se moderními přístupy. Představuje novou generaci trenérů. Je mu něco přes čtyřicet let a má už zkušenosti z Příbrami a Liberce, kde při dvou působeních u áčka pokaždé přivedl tým do Evropy," podotkl šéf. „A právě úspěšnost je důvodem, proč jsme se pro něj rozhodli. Má určité charisma a to je ideální typ pro Teplice," tvrdil Hynek.

V Teplicích je pro Vavrušku připravena tříletá smlouva. Spolu s ním by měl z Liberce přijít i asistent Džimis Bekakis, někdejší teplický hráč. Mužstva by se měla exliberecká dvojice ujmout na začátku letní přípravy 22. června.

Reklama

Související témata: