Hlavní obsah

Zbrojovka nás ke konci mačkala jako citrón, ulevoval si po těsné výhře jablonecký Pernica

Brno

Jablonečtí fotbalisté drtili v prvoligové derniéře v poločase Zbrojovku na jejím hřišti jasně 3:0, ale nakonec byli Severočeši rádi za těsné vítězství 3:2. „Trochu mi to připomnělo nezvládnutý závěr našeho pohárového finále s Libercem. To, co jsme v Brně předváděli zhruba od sedmdesáté minuty, bylo úplně na hlavu,“ ulevoval si jablonecký stoper Luděk Pernica.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Jablonecký stoper Luděk Pernica.

Článek

„Netuším, jestli nám v závěru sezóny došly síly, ale faktem je, že nás Zbrojovka ke konci mačkala jako citrón. Pod dojmem nepříznivého výsledku začala hrát uvolněně a my jsme nevěděli, kam dřív skočit. Vítězství jsme ale naštěstí uhájili," oddechl si.

Pernica připustil, že střetnutí v Brně, za nějž ještě do loňské sezóny nastupoval, bylo pro něj hodně specifické. „Vždyť jsem ve Zbrojovce působil od deseti let a znám v klubu spoustu lidí. Byl jsem docela rád, že už v utkání zase tak o moc nešlo. Byl to otevřený fotbal a v zápase padlo pět gólů, a tak snad mohli být diváci spokojeni," domníval se.

Kouč Jablonce Jaroslav Šilhavý přiznal, že jím ještě pár desítek minut po závěrečném hvizdu vibrovaly emoce. „Lehkovážností jsme dovolili domácím střetnutí zdramatizovat. O výhru jsme se strachovali až do úplného konce. Možná se na nás v posledních minutách projevilo zklamání z nezdaru ve finále poháru, avšak celkově úspěšnou sezónu jsme nakonec završili tříbodovým ziskem," potěšilo Šilhavého.

Kotala výkon jeho svěřenců naštval

Trenéra Zbrojovky Václava Kotala naštvalo, že jeho celek soupeři cestu za vítězstvím notně usnadnil. „V první půli jsme prohrávali veškeré osobní souboje, a to dokonce i v našem velkém vápně. Do zápasu nás mohl dostat zpátky Vávra, avšak tutovku za stavu 0:2 trestuhodně zahodil. Vrcholem našeho zmaru byl třetí gól krátce před pauzou. I tak jsme chtěli s utkáním ještě něco udělat a po výrazném zlepšení po přestávce jsme mohli s trochou štěstí uhrát remízu, ale asi by to nebylo úplně zasloužené," mínil.

Autora jediné brněnské branky Jana Sýkoru mrzelo, že tým před odchodem na dovolenou padl. „Tříbrankové manko s tak silným soupeřem se strašně těžko dohání. Nevím, proč jsme první poločas odehráli tak špatně. Klesli jsme až na čtrnácté místo, což mně bude pár dní ještě ležet v hlavě. Aspoň že jsme snížili na 2:3 a neloučili se s našimi fandy ostudou. V příští sezóně máme ovšem co napravovat," měl Sýkora jasno.

Reklama

Související témata: