Hlavní obsah

Hrdinové ligy v gala, na slavnostním večeru bude vyhlášen i Zlatý míč

Dohráno, sečteno a podtrženo. Den po skončení sezóny ocení fotbalová Synot liga své nejlepší hráče. Na galavečeru v pražském Národním domě na Vinohradech budou vyhlášeni vítězové hlavních anket Ligové fotbalové asociace a také vítěz novinářské ankety Zlatý míč ČR. Přímý přenos mohou diváci sledovat od 20:00 na ČT Sport.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťan David Lafata má jistou další trofej pro krále střelců.

Článek
Fotogalerie

Mistrovský titul zapíjejí fotbalisté plzeňské Viktorie, anketám však vládnou především hráči vicemistrovské Sparty.

„Individuální ocenění potěší, ale lepší je slavit týmové úspěchy. Plzeň prostě byla v této sezóně lepší. Nám ještě vcelku vyšel podzim, ale jaro už nebylo tak dobré jako loni," lituje za Letenské jejich kapitán David Lafata, který si v sobotu navíc pojistil čtvrtou korunu krále střelců.

Lafata se sparťanskými spoluhráči Pavlem Kadeřábkem a Bořkem Dočkalem kandidují na vítěze novinářské ankety Zlatý míč ČR. V konkurenci všech českých hráčů včetně krajánků získali nejvíce hlasů. Poprvé v historii ankety tak Zlatý míč získá hráč z české ligy a skončí pětileté panování brankáře Chelsea Petra Čecha.

Na hlavní ligovou cenu kandidují Kadeřábek, Lafata a útočník Slavie Milan Škoda. O trofej pro trenéra roku se ucházejí Miroslav Koubek z mistrovské Plzně, Jaroslav Šilhavý z Jablonce a Pavel Tobiáš z Příbrami.

Vyhlášeni budou také cizinec a objev roku. Mezi zahraničními hráči aspirují na cenu plzeňští Matúš Kozáčik s Aidinem Mahmutovičem a Jean-David Beauguel. Francouzský útočník Dukly je v nominaci i na objev sezóny společně s Alešem Matějů z Příbrami a Michalem Trávníkem ze Slovácka.

Galavečer začne ve 20:00 v přímém přenosu ČT Sport.

Reklama

Související témata: