Hlavní obsah

Derby mezi fotbalisty Slavie a Sparty nemá favorita

PRAHA

Velký fotbalový svátek je opět tady, v neděli se na Strahově utká Slavia se Spartou. Bude to v pořadí už 148. ligové derby, 262. celkově. Podle tradice favorit duel pražských "S" nevyhrává, ale těžko říct, zda jím je v tabulce čtvrtá Slavia nebo ze sedmé příčky útočící Sparta. Utkání můžete na stránkách Sport.cz sledovat v on-line reportáži.

Foto: ČTK/Petra Mášová

Fotbalisté Slavie a Sparty se v lize utkají už ve 148. derby.

Článek

Slávisté v derby Spartu neporazili šest let, ale nyní si věří. I přesto, že jí bude chybět distancovaný Piták a zraněný Gedeon. "Hrajeme doma, je povinnost získat tři body. I kvůli tomu, abychom zůstali na dostřel špičce tabulky," řekl útočník Slavie Stanislav Vlček, který znovu oblékne kapitánskou pásku.

Fotbal on-line na Sport.cz:
10. kolo Gambrinus ligy: Slavia - Sparta

Nový kouč Sparty Stanislav Griga, někdejší útočník letenského klubu, bude přímým aktérem derby po šestnácti letech. "Velmi se těším. Tento zápas má svůj specifický náboj pro hráče, trenéry, realizační týmy a především pro fanoušky," říkal Griga.

"Důležité je, že nikdo není zraněný. Kvůli trestu bude chybět Slepička, Slavii zase Piták, ale i bez něj vyhráli v Mostě," upozornil kouč. Sestava nedozná oproti úternímu duelu Ligy mistrů  mnoha změn. Na hrotu bude Matušovič a od začátku asi i Došek. Není vyloučeno, že na lavičku usedne Šimák.

Jak dopadne derby Slavia - Sparta?
Hlasujte v anketě na konci článku!

Obránce Michal Kadlec si liboval: "Koleno je v pořádku, takže jsem správně nabuzený jako celá kabina. Bude to moje druhé derby, a zase na Strahově. To první skončilo smírně, teď chceme vyhrát.." V úspěch doufá i útočník Miroslav Matušovič. "Na Slavii se nemusíme zvlášť hecovat, vzestup chceme potvrdit vítězstvím. Budeme jezdit po zadku, protože případná prohra by zvýšila naši ztrátu na příliš velký rozdíl. To nechceme dopustit."

Poprvé nastoupí v derby proti svému bývalému klubu obránce Sparty Adam Petrouš. "Určitě spoluhráčům vypíšu za případnou výhru nějakou prémii. Když uspějeme, přinesu do kabiny chlebíčky," prozradil.

Pravděpodobné sestavy:
Slavia: Kozáčik - Krajčík, Latka, Holeňák (Suchý), Zbončák - Švec (Victorino), L. Jarolím, Hrdlička, Švento - Vlček, Fořt.
Sparta: Blažek - Pospěch, Lukáš, Petrouš, Kadlec - Kisel, Zelenka, Petráš, Poláček - Došek, Matušovič.

Reklama