Hlavní obsah

Jednou se Baník na Bazaly určitě vrátí, doufá ostravský obránce Frydrych

Jiří TomaškovičSport.czPrávo

Zjevně dojatí byli po posledním ligovém zápase na Bazalech fotbalisté Baníku. Služebně nejstarší člen ostravské jedenáctky Michal Frydrych ale věří, že Baník na Bazalech ještě hrát ligu bude. „Věřím, že se sem Baník ještě vrátí. Moc rád bych si i já na tomto stadiónu pár ligových zápasů zahrál,“ řekl 25letý obránce.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Baníku Ostrava Michal Frydrych (vlevo) a Davor Kukec se radují z vítězství.

Článek
Fotogalerie

Při loučení Baníku s Bazaly zapěl i známý ostravský patriot písničkář Jaromír Nohavica.

Máte za sebou náročnou sezónu. Po podzimu jste byli pátí, na jaře ale přišel strmý pád ke dnu tabulky. Oddychli jste si, že je už konec toho trápení?

Jsme rádi, že je to za námi a že jsme to nakonec zvládli. I když asi ne tak, jak bychom všichni chtěli. Moc radosti jsme fanouškům nepřinesli a to nás hodně mrzí. Teď je potřeba to hodit za hlavu a od nové sezóny začít lépe.

Co to pro celý Baník znamená lépe?

Každý by měl začít u sebe a vyhodnotit, zda týmu dává maximum. Hráči, ale i všichni okolo musíme začít pracovat tak, abychom byli úspěšní a neopakovali tuto polovinu sezónu.

Kouč Petr Frňka si přál důstojné rozloučení s Bazaly. Myslíte, že se vám to podařilo?

Věděli jsme, že Dukla je silná na míči a dobře kombinuje. Snažili jsme se na ně vletět a povedlo se nám to ideálně. Škoda, že jsme ke gólu z druhé minuty nepřidali další. I když jsme nakonec nevyhráli, myslím, že jsme na hřišti nechali úplně všechno, bojovali jsme až do konce a nemáme se za co stydět.

Mnozí hráči byli zjevně dojatí. Jak tento speciální zápas dolehl na vás?

Jsem v Baníku od 14 let a dost jsem toho na Bazalech prožil. Škoda jen, že posledního půl sezóny chodilo tak málo fanoušků. Přišli až vlastně na ten poslední zápas, i tak si toho moc vážíme. Prostředí Bazalů nám bude hodně chybět.

Bylo loučení s Bazaly nejsilnějším momentem, který jste na nich zažil?

Asi ano. Možná bych k tomu přiřadil ještě zápas proti Slavii Praha v sezóně 2011/2012. Porazili jsme ji tehdy 3:0 a zachránili se v lize.

Stěhujete se ze slezských Bazalů na stadión, který stojí v moravské části Ostravy. Věříte, že se do Slezska někdy vrátíte?

Věřím. Historicky patří Baník do Slezska, ale neovlivníme, kde stojí Městský stadión. Můžeme jen doufat, že si tam fanoušci cestu najdou a že bude chodit plný stadión. Jednou se Baník na Bazaly určitě vrátí a rád bych byl u toho. Pár zápasů bych si tam chtěl ještě zahrát.

I kdyby to mělo být po sestupu do nižší ligy?

Takhle se na to nechci dívat. Doufám, že se s tím areálem podaří něco udělat a v budoucnu se sem budeme moci vrátit jako prvoligový tým.

Co vy a Baník? Nemáte chuť v jiném týmu a bojovat o vyšší pozice?

Každý hraje fotbal proto, aby vyhrával zápasy a trofeje. Je jasné, že s každým rokem je těžší a těžší se někam dostat, ale nechával jsem starosti až po sezóně. Teď bude čas si od fotbalu oddychnout a vyřešit to. Zatím ale o žádných nabídkách nevím, navíc v Baníku mám smlouvu i na příští rok.

Reklama