Hlavní obsah

Frimmel s Pilným zůstávají trenéry Hradce Králové, Barborík končí

Hradec Králové

Trenéry fotbalistů Hradce Králové i po sestupu z první ligy zůstávají Milan Frimmel a Bohuslav Pilný. Rozhodlo o tom vedení klubu s tím, že z dosavadního trenérského tria končí pouze Róbert Barborík, který už nebude působit ani jako sportovní ředitel.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hradecký trenér Bohuslav Pilný při utkání se Spartou.

Článek

"Představenstvo jednomyslně vyjádřilo důvěru trenérské dvojici. Hlavním aspektem pro rozhodnutí o prodloužení smlouvy s Frimmelem a Pilným byl zlepšený herní projev týmu po jejich příchodu k mužstvu. V tomto trendu chce klub pokračovat," uvedl klub v prohlášení.

Dvaačtyřicetiletý bývalý ligový obránce Pilný nejprve působil v Hradci jako asistent Luboše Prokopce, kterého v říjnu 2014 nahradil. Protože neměl potřebnou licenci, byl dále veden jako asistent a hlavním trenérem byl Barborík. Spolu s nimi tým vedl Frimmel, který měl zároveň na starosti úspěšnou mládež. Měl by tak pomoci se začleňováním odchovanců do prvního týmu.

Klub by se rád ihned vrátil do nejvyšší soutěže, hlavním cílem vedení je však přestavba mužstva a herní projev. "Mužstvo bude postaveno na ose, která ukázala svůj potenciál v letošním ročníku, a doplněno o vytipované posily. Cílem je jednoznačně dále zlepšovat herní projev týmu, zapracovat perspektivní hráče a usilovat o postup do nejvyšší soutěže," stojí v prohlášení.

Reklama

Související témata: