Hlavní obsah

Papadopulos zažehnal další ostravskou ostudu

OSTRAVA

Ostravští fanoušci si asi budou muset zvyknout, že na stadion fotbalového Baníku si ligoví soupeři jezdí pro body. Chybělo jen málo, aby po Příbrami připravil domácím nečekanou ztrátu také nováček z Jihlavy, ovšem hrozící ostudu zažehnal v sobotním utkání těsně před koncem Papadopulos. Hosté po souboji neskrývali zklamání, byli totiž blízko remízy.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Fanoušci Baníku mohli být nakonec spokojeni.

Článek

Jihlavané se sice po většinu zápasu bránili, Baník však nepouštěli do šancí a naopak sami dvě tutovky promrhali. "Je to velké zklamání. V Ostravě šlo vyhrát, my ztratili tři body. Je to určitě nezkušeností, potřebujeme na gól pět šancí, kdežto dost lacino inkasujeme," řekl útočník Vysočiny Tomáš Kaplan.

Právě on se ocitl v 57. minutě ve vyložené možnosti, zblízka však mířil vedle. "Trochu se mi to svezlo a míč se pak otřel o tyč. Moc mě to mrzí, mohl jsem rozhodnout. Na náš gól by Baník odpovídal už těžko," poznamenal zklamaný Kaplan a dodal: "Vzadu jsme chtěli hrát na nulu a ve vhodný okamžik udeřit z brejku. Povedlo se nám projít obranou Baníku dvakrát, jenže já to vyřešil špatně a Pavla Bartoše vychytal Raška."

Raška hrdinou utkání

Gólman Baníku Martin Raška je v poslední době velkou ostravskou jistotou. V 72. min. se blýskl perfektním zákrokem proti sólu střídajícího Bartoše. "Vyběhl jsem a říkal si, že by se to asi dalo chytit, protože soupeř se dostal blízko. Naštěstí to dobře dopadlo," uvedl Raška a odmítl, že by byl hrdinou utkání: "Jsem tam od toho, abych něco chytil."

Stejně jako fanoušci si i hráči domácího celku představovali, že Baník udolá nováčka s větší grácií. "Věděli jsme, že nesmíme dostat gól, ale zároveň si věřili, že dáme více než jeden. Bylo to ovšem hodně těžké, což jsem ani nečekal. Jenže z převahy jsme si přiliš šancí nevytvořili a naopak měli i štěstí, protože vzadu jsme nebyli tak jistí," dodal Raška.

Na Bazalech pískot

Poloprázdnými Bazaly se během zápasu několikrát ozýval pískot. "Nehráli jsme dobře, ani to z naší strany nebylo tak bojovné. Zaplaťpánbůh za gól a tři body," oddechl si autor rozhodující trefy Michal Papadopulos, který také přiznal, že o přestávce bylo v domácí kabině hodně živo: "Trenér zvýšil hlas, to většinou nedělá. Jenže tentorkát nás opravdu nebylo zač chválit, místo povzbuzení proto přišla důrazná domluva. Zabralo to."

Papadopulos za gól děkoval přihrávajícímu Lukešovi. "Byla to jeho práce, já už neměl moc problémů," chválil střídajícího útočníka. Hosté se ale zlobili na asistenta rozhodčího Kumstáta, reklamovali totiž Lukešův ofsajd. "Nevím jestli, přihrávka na Lukeše nebyla do ofsajdu. Pak přišel výborný balón ze strany za obranu, to se těžko brání," poznamenal zadák Ondřej Šourek a dodal: "Na gól už nebyl čas odpovědět, o to víc to bolí."

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice