Hlavní obsah

Bratanovič, Holenda a Kadeřábek kandidují na posledního Hráče měsíce v sezóně

Praha

Poslední vítěz ankety Ligové fotbalové asociace (LFA) Hráč měsíce v této sezóně vzejde z tria Elvis Bratanovič (Bohemians Praha 1905), Jan Holenda (Viktoria Plzeň) a Pavel Kadeřábek (Sparta Praha). Trenérem měsíce pak bude jeden z trojlístku Roman Pivarník (Bohemians Praha 1905), Pavel Tobiáš (1. FK Příbram) a Miroslav Koubek (Viktoria Plzeň).

Foto: fcviktoria.cz

Jan Holenda v plzeňském dresu.

Článek

Komise expertů měla z čeho vybírat, v květnu se hrálo pět ligových kol.

Střelecky se blýskl Elvis Bratanovič. Slovinec ve službách Bohemky hattrickem skolil mistrovskou Plzeň a gól dal také vicemistrovské Spartě. Plzeňský Jan Holenda zase svou trefou na Letné vyřešil mistrovskou tajenku, dvěma góly a především parádními nůžkami se pak prezentoval v posledním kole proti Příbrami. Sparťanský obránce Pavel Kadeřábek pak po návratu na hřiště po zranění zaznamenal tři branky.

Květnová nominace na Trenéra měsíce má podobné složení jako v dubnu. Do elitního výběru se opět dostali Roman Pivarník z Bohemians Praha 1905 a Pavel Tobiáš z 1. FK Příbram. Duo neúspěšných kandidátů z uplynulého kola doplňuje kouč nových mistrů republiky Miroslav Koubek z Viktorie Plzeň.

Počínaje dneškem mohou z nominovaných vybírat fotbaloví příznivci. Hlasování probíhá na webu Synot ligy až do čtvrtka.

Reklama